Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

PGD Primskovo – najmlajše društvo dobiva nov gasilski dom

Gasilci na Primskovem so ustanovili svoje gasilsko društvo leta 2009, dotlej so delovali v okviru PGD Kostrevnica. V osmih letih samostojnega dela se lahko pohvalijo z mnogimi dosežki, med katere sodi gradnja novega gasilskega doma z večnamensko dvorano, ki ga bodo slovesno, z gasilsko parado, dokončno predali svojemu namenu v nedeljo, 13. avgusta 2017.
Vseskozi so se stiskali v majhni garaži v OŠ Primskovo, konec marca 2014 pa so prvič zakopali v zemljo. Prvo leto so objekt zgradili in ga pokrili, leta 2015 pa so vse sile usmerili v dokončanje prostorov za operativo tako, da so ob pričetku leta 2016 lahko vso gasilsko opremo preselili v nov gasilski dom z dvema garažama, garderobo, straniščema in kurilnico. V lanskem letu so se lotili še zgornjih prostorov, v aprilu dokončali dela in pridobili veliko večnamensko dvorano, kuhinjo, stranišči in poslovne prostore društva. Aprila je bila izdelana tudi fasada, zdaj jih čaka še ureditev okolice in asfaltiranje tako, da bo do avgusta nov objekt lahko v ponos kraju in celotni občini.

 

Pri investiciji, ki presega 200.000 €, so sodelovali članice in člani, krajani, mnogi donatorji in seveda občina Šmartno pri Litiji prek Gasilske zveze Šmartno pri Litiji s 30 tisočaki (za dvorano so primaknili še nekaj denarja iz občinskega proračuna). Društvo se zahvaljuje vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri gradnji. Zavedajo se, da se vsem nikoli ne bodo mogli v celoti oddolžiti, so pa gradili dom za gasilce in krajane.

Oglejte si tudi