Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

GLAS ZA ŽIVLJENJE

Pod omenjenim geslom so nas prijazno povabili gasilci PGD Zavrstnik v Kulturni dom v Šmartno na dobrodelni koncert, saj zbirajo sredstva za nakup AED defibrilatorja.

 

Vse več je hujših oblik bolezni srca, za katere najdemo vzrok tudi v prenatrpanem vsakdanu in v hitrem in nezdravem tempu življenja. Vse bolj je v naši zavesti, da je ob primerih zastojev srca življenjsko  pomembna vsaka sekunda, zato je bližina defibrilatorja s katerim lahko rešimo življenje še kako pomembna. Zavrstniku  je trenutno najbližje javno dostopno  mesto defibrilatorja na poslopju knjižnice  v Šmartnem nasproti  cerkve, ter v ZD Litija.

 

V kulturnem programu so obiskovalce razveseljevali Pevsko društvo Zvon, pečat večeru pa so pridali člani Slovenskega Okteta. Ta večer je govorila ljudska , domoljubna in ljubezenska pesem.

 

Navdušenje nad izvedenim repertoarjem obiskovalci nismo mogli skriti, saj so nam prenekatere pesmi še dolgo odzvanjale v ušesih. Prireditev »Glas za življenje« je zagotovo dosegla svoj namen in verjamem, da bo pravi namen dosegel  tudi novi defibrilator, ki bo »varoval naša življenja«!

 

Uroš Pušnik

 

Oglejte si tudi