Logo MojaObčina.si

Šmartno pri Litiji

DANES
28°C
18°C
JUTRI
29°C
18°C

GLAS ZA ŽIVLJENJE

Pod omenjenim geslom so nas prijazno povabili gasilci PGD Zavrstnik v Kulturni dom v Šmartno na dobrodelni koncert, saj zbirajo sredstva za nakup AED defibrilatorja.

 

Vse več je hujših oblik bolezni srca, za katere najdemo vzrok tudi v prenatrpanem vsakdanu in v hitrem in nezdravem tempu življenja. Vse bolj je v naši zavesti, da je ob primerih zastojev srca življenjsko  pomembna vsaka sekunda, zato je bližina defibrilatorja s katerim lahko rešimo življenje še kako pomembna. Zavrstniku  je trenutno najbližje javno dostopno  mesto defibrilatorja na poslopju knjižnice  v Šmartnem nasproti  cerkve, ter v ZD Litija.

 

V kulturnem programu so obiskovalce razveseljevali Pevsko društvo Zvon, pečat večeru pa so pridali člani Slovenskega Okteta. Ta večer je govorila ljudska , domoljubna in ljubezenska pesem.

 

Navdušenje nad izvedenim repertoarjem obiskovalci nismo mogli skriti, saj so nam prenekatere pesmi še dolgo odzvanjale v ušesih. Prireditev »Glas za življenje« je zagotovo dosegla svoj namen in verjamem, da bo pravi namen dosegel  tudi novi defibrilator, ki bo »varoval naša življenja«!

 

Uroš Pušnik

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi