DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Nedelja zakonskih jubilejev

Sončno nedeljsko jutro 28. maja, je naznanjalo lep in duhovno bogat dan. K dopoldanski slovesni sv. maši, so bili v Šmartno tokrat vabljeni zakonci, ki letos obhajajo okrogle zakonske jubileje.

Ob slovesnem pritrkovanju se je letos pred mežnarijo zbrala lepa množica jubilatov; 20 parov - od 10 let, pa vse tja do 60 let skupnega življenja, je vkorakalo v slovesnem sprevodu v cerkev k sv. Martinu. Slovesno bogoslužje je vodil domači župnik g. Marko Mohor Stegnar. Ker je bila obenem tudi binkoštna nedelja, se je v nagovoru župnik Marko dotaknil delovanja sv. Duha v nas samih. V življenju je ogromno negotovosti in dvomov kaj se splača in kaj ne, strahov pred novimi obzorji, pred prihodnostjo. Tako je bilo tudi z zakonci; a ker so verjeli drug v drugega, so naredili življenjski korak in obenem povabili zraven še Boga. Tako je sv. Duh zagnal v njih novo moč in jim dal nov veter v jadra skupnega življenja. V življenju so ničkolikokrat sklepali roke, k molitvi in prošnji po blagoslovu v življenju, pri otrocih, družini, delu... Za sadove življenja se danes zahvaljujete sami, vaše družine in cela župnija.

1/5




Relikvije bl. Alojzija Grozdeta

Zakonci jubilanti

Ubrano petje in zbrana molitev je lepšala slovesno bogoslužje. Ob koncu slovesnosti pa smo bili deležni tudi slovesnega blagoslova z relikvijami blaženega Alojzija Grozdeta. 

Zakonska ljubezen med ženo in možem je lep primer delovanja sv. Duha v nas, ko nas različnost vsakega posameznika v skupnem življenju dela močne, klene in nepremagljive. Da bi bilo tudi v prihodnje veliko takšnih zakoncev; deklet in fantov, žena in mož, ki se bodo odločali za skupno pot. Pa brez skrbi, na tej poti življenja ne boste bili sami....

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi