Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
27°C
8°C
Oceni objavo

Medovita pomlad v društvu LILA

Društvo LILA v sodelovanju z JSKD OI Litija pripravlja likovni in fotografski ex tempore, ki bo posvečen znameniti čebelarski pravdi v Litiji izpred dobrih 100 let in z njo povezanimi vsebinami, kot so čebele, medovite rastline in čebelarska arhitektura, v širšem smislu pa predvsem skrb za okolje. Ex tempore, ki bo 3. junija v Dragovšku na kmetiji Pr Blaj, je del večjega projekta, ki vključuje še razstavo in izid kataloga. Otroški ex tempore bo 2. junija v parku na Stavbah pred Kulturnim centrom Litija.

Z naravo je povezano tudi naslednje izobraževanje za ljubiteljske likovnike, saj član društva dr. Nejc Jogan pripravlja tečaj risanja rastlin. Tečaj, ki se prične 3. maja, bo potekal ob sredah v ateljeju društva na Stavbah v Litiji, delno tudi na terenu. Mentor bo z udeleženci delil tudi osnove svojega bogatega znanja botanike. Tečaj risanja rastlin bo pod istim mentorstvom organiziran še na gradu Bogenšperk v drugi polovici junija, v okviru dogodkov, ki jih pripravlja JZ Bogenšperk.

Izdelki, nastali na ex temporu in drugih tečajih društva, bodo na ogled na razstavah. Od sredine maja bodo v avli občine Litija razstavljena likovna dela, ki nastajajo v mlajših sekcijah društva, to sta CICI in MALA LILA. Od sredine junija pa bodo prav tam na ogled še dela, ki bodo nastala na ex temporu v Dragovšku. Razstava bo posvečena prazniku občine Litija.

Oglejte si tudi