Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Prijavite svoje bližnje na e-družabništvo

Na Stičišču Središče smo zasnovali e-družabništvo za starejše, ki so se v teh časih znašli še bolj na robu in osamljeni, kot sicer. V projekt se lahko vključijo s pomočjo svojih bližnjih, ki jim pomagajo premagati tehnične ovire. Prek spletnega orodja ZOOM se bomo srečevali štiri zaporedne srede, ob 7.30 zjutraj, začnemo v sredo, 12. 1. 2022.
V projekt se je potrebno prijaviti do 5. 1. 2022, prijavnica je dostopna tukaj.

-----

Kaj se bo dogajalo na srečanjih?

Pričnemo 12. januarja 2022 ob 7.30 zjutraj. Štiri pilotne delavnice bodo potekale na digitalnem kanalu ZOOM in bodo izvedene vsako sredo: 12. 19. in 26. januarja ter 2. februarja 2022. Vsakič bomo pričeli ob 7.30 zjutraj, vse skupaj pa bo trajalo 90 minut.

Zoom kanal bo odprt že od 6.30 zjutraj, tako da se bodo lahko pridružili vsi, ki bodo to želeli.

Prvi del srečanja bo namenjen razgibavanju, ki ga bo izvedlo Društvo Šola zdravja, drugi del pa bo na vsakem srečanju drugačen:

  • predstavitev knjige,
  • predstavitev aktivnosti kakšnega društva,
  • ponudba za starejše v posamezni občini,
  • predavanje o zanimivih temah, ...


Kako bomo to naredili?

Zjutraj, preden bodo vnuki (otroci, prijatelji) odšli v šolo in službe, se bodo (starim) staršem pomagali pridružiti na ZOOM linku, kjer bo potekalo druženje. Udeleženci za to potrebujejo internetno povezavo, pametni telefon ali računalnik.

Za začetek bodo vsi mikrofoni nastavljeni na tiho. Če bodo hoteli kaj povedati, jim bodo moderatorji omogočili, da bodo lahko sodelovali. Po koncu druženja bomo povezavo avtomatsko zaprli.


Kaj je vloga pomočnikov (it – prostovoljcev) – torej vas:

da se v četrtek, 6. 1., ob 18.00 udeležite sestanka / usposabljanja za sodelovanje, na katerem se bomo dogovorili, kako boste svojcem pomagali do sodelovanja. Za sodelovanje ni potrebno predznanje, zgolj pripravljenost.

Nato pa poskrbite, da bodo vaši bližnji štiri zaporedne srede (12., 19. in 26. januarja ter 2. februarja) imeli dostop do ZOOM-a, kjer bo druženje potekalo. Vsi prostovoljci bodo za sodelovanje po pošti prejeli skromno nagrado in priznanje za sodelovanje.


Delavnice bomo v januarju izvajali pilotno, če pa se bodo izkazale za zanimive, bomo z njimi nadaljevali.

Več informacij in prijava

Oglejte si tudi