Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

LILA V VSEH TREH ŽLAHTNIH BARVAH OB ZAKLJUČKU ZLATE PALETE 2019

Na slavnostnem zaključku Zlate palete za leto 2019, ki je bil 23. novembra v Delavskem domu v Trbovljah, je Litijski likovni atelje LILA prejel priznanja v vseh treh žlahtnih barvah; društvo je za sodelovanje v projektu prejelo bronasto plaketo, med posamezniki sta bila najbolj uspešna Andrej Hostnik, ki je prejel srebrno paleto za fotografijo z naslovom Industrijski sončni vzhod ter Jelka Jantol, dobitnica zlate palete za grafiko z naslovom Moj, oba sta prejela še po 1 certifikat kakovosti. Skupaj je društvo LILA prejelo 7 certifikatov kakovosti.

Zlata paleta je sicer vseslovenski projekt, ki ga vodi Zveza likovnih društev Slovenije že več kot dve desetletji. V projektu sodelujejo likovna društva s svojimi člani, ki ustvarjajo na predpisane teme. V iztekajočem se letu so bile predpisane teme Ljubezen, Svetlo – temno ter Zavito in oglato. Projekt, namenjen ljubiteljskim likovnikom, je tudi tekmovalnega značaja, v katerem se ustvarjalci preizkušajo v osnovnih tehnikah in grafiki, klasičnem slikarstvu, sodobnem slikarstvu ter fotografiji in kiparstvu. Izbrana dela so razstavljena na posameznih tematskih razstavah. Likovna in fotografska dela, ki prejmejo certifikat kakovosti, so na ogled še na zaključni razstavi, na slavnostni prireditvi pa se podelijo priznanja najboljšim posameznikom, ki prejmejo bronasto, srebrno ali zlato paleto ter najboljšim društvom, ki prejmejo plakete. Letos je bilo v projektu Zlata paleta na slovenski ravni oddanih skupaj 589 del, podeljenih je bilo 43 certifikatov kakovosti. 

Iz društva LILA so certifikate kakovosti prejeli še Roman Kovačič za grafiko, Marija Urankar Murn za sodobno slikarstvo ter Gabrijela Hauptman za kiparstvo, k skupni uspešnosti društva v projektu Zlata paleta (bronasta plaketa) pa so pripomogli še vsi ostali njeni člani, ki so s svojimi likovnimi deli sodelovali v tematskih natečajih, saj pri ocenjevanju društev štejeta tako število oddanih del, kot njihova kakovost. Iskrene čestitke vsem!

Oglejte si tudi