Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Stari poklici in obrti v sodobnem objektivu – izbrane so najboljše fotografije

Fotografski natečaj, šesti po vrsti, ki ga organizirajo Občina Šmartno pri Litiji, Knjižnica Litija in Javni zavod Bogenšperk za namen promocije dediščine, umetnosti in turizma, se letos sklepa na virtualen način – z objavo (razstavo) slik na spletnih straneh.

 

K sodelovanju se je odzvalo 8 avtorjev, ki so prispevali 21 fotografij. Razpisana tema STARI POKLICI IN OBRTI je pozornost fotografov pritegovala na zelo različne načine, morda celo precej presenetljive, drugačne od pričakovanih. Komisija - Janez Vozel, oblikovalec, Peter Prosenc, fotograf in Ana Vrhovec, fotografinja - je med prispelimi deli izbrala tri, ki po pravilniku natečaja prejmejo tudi denarne nagrade.

 

Zmagovalna fotografija Dejana Staniča nosi naslov ZAPUŠČENI ČEBELNJAK, avtorica fotografije IZ NEKIH DRUGIH ČASOV, ki je prejela drugo nagrado je Danica Sedevčič, SPOMIN V SPOMINU pa je tretja izbrana fotografija, avtorice Petre Lapajne Povirk.

 

Vsem sodelujočim avtorjem ter avtoricam se zahvaljujemo za sodelovanje in delitev lepih motivov, izbranim najboljšim pa čestitke za prepričljivost, izvirnost in znanje.

Oglejte si tudi