Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Šmarski tamburaši izdali samostojno zgoščenko

Dolga leta je bila velika želja članov Tamburaškega orkestra Šmartno ustvariti zvočni zapis skladb in v letošnjem letu smo v studiu Martina Štibernika v Šmarju Sap končno posneli 10 skladb, ki so priredbe Helene Vidic oz. Črta Sojarja Voglarja, ena pa je Helenino avtorsko delo. Snemali so: Aleksandra Bratun, Matevž Burja, Boštjan Hostnik, Zala Kokalj, Katarina Savšek, Katarina Lenart, Samo Vidic, Marina Eltrin, Branka Migalič, Eva Dukarič, Marjanca Vidic, Štefan Vidic, Domen Malis, Andrej Savšek, Matjaž Hostnik, Eva Burja in Helena Vidic, kot pevci pa so sodelovali še Darko Vidic, Rudi Vidic ter Manca Vidic.

Za pripravo CD-ja se je društvo odločilo predvsem zato, da bi ljubiteljem naše glasbe čim bolj približali možnost poslušanja različnih zvrsti skladb izvajane s tamburaškimi instrumenti. Z izdajo CD-ja pa smo tudi arhivirali dosedanje igranje, predvsem avtorske priredbe dolgoletne vodje orkestra Helene Vidic.

Zahteven projekt priprav in samo snemanje CD-ja je kot dirigentka in producentka vodila Helena Vidic. Veseli bomo, če nas boste poslušali!

Oglejte si tudi