Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Pomladni koncert zbora Zvon na Bogenšperku

V sklopu dogodkov na gradu Bogenšperk se vsako leto odvije tudi pomladni koncert Pevskega Društva Zvon, ki so ga izpeljali to nedeljo 26. maja 2019.

 

PD Zvon vodi že vrsto let ga. Marija Celestina. Domačega zbora verjetno ni potrebno prav podrobno predstavljati. Tudi tokrat so se občinstvu predstavili z bogatim repertoarjem, s katerim se predstavljajo na prireditvah in nastopih doma, ter drugod po Sloveniji ali tudi izven meja naše domovine. Zbor Zvon sta pri izbranih pesmih spremljala ga. Urška Vidic na klavirju in g. Dušan Kotar na harmoniki.

Tokrat so v goste povabili Moški zbor Lipa iz Bazovice pri Trstu. Zbor sestavlja 11 ubranih moških glasov, ki jih vodi zborovodkinja ga. Anastazija Purič. Delujejo na svojem Italijanskem predelu v okolici Trsta, pogosto pa jih nastopi zanesejo tudi izven meja v Slovenijo … Redno nastopajo na prireditvah Primorska poje, izdali so zgoščenko, nastopi pa so zaradi bogatega programa vedno odmevni.

 

Vreme nam je tokrat lepo služilo in ni prestrašilo ljubiteljev lepega in ubranega petja, niti programa. Tega je pletla ga. Branka Vodenik. Neizbrisane sledi sta v zboru s svojim dolgoletnim petjem pustila ga. Marta Sotlar in g. Boris Žužek; ob koncu sta se jima za dolgoletni trud in požrtvovalnost zahvalila predsednik PD Zvon g. Milan Klančnik in zborovodkinja ga. Marija Celestina.

Čas v pevski družbi je tudi tokrat prehitro minil, zato smo se z veseljem ob koncu še malo podružili.

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi