Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Začetek praktičnih delavnic SANDBOX "Od ideje do prototipa produkta"

Razvojni center Srca Slovenije je v torek, 26.5.2020, v so-organizaciji z RISE v co-working prostorih RISE začel s prvo v sklopu desetih delavnic SANDBOX, ki so financirane v okviru pilotnih aktivnosti projekta P-Iris. Namen delavnic je udeležence opremiti z znanjem in kompetencami ter jih voditi skozi proces razvoja od ideje do prototipa. Prve delavnice se je udeležilo 10 udeležencev s poslovnimi idejami v različnih fazah razvoja.

 

Mag. Mateja Boldin Zevnik je udeležencem v uvodu predstavila zasnovo delavnic in načrt dela, nadaljevala s teoretičnim delom in delavnico zaključila s praktično vajo. V prvem delu je udeležence popeljala skozi proces validacije ideje in zastavljanja smeri razvoja. Razložila je, kako definirati ključne probleme, ki jih produkt naslavljakako segmentirati uporabnike, prepoznati unikatno in neulovljivo prednost ter kakšna je razlika med njima, pa tudi kako strukturirati stroške in kako narediti izvedbeni načrt. Predstavila je orodje Canvas, s pomočjo katerega lahko podjetniki pripravijo poslovni načrt, predstavitev pa podkrepila s svojimi izkušnjami in primeri iz prakse.

 

V drugi polovici so udeleženci pridobljeno teoretično znanje postavili na praktičen preizkus. Po predstavitvi produkta ene izmed udeleženk so skupaj s predavateljico poskušali zapisati strategijo poslovanja v Canvas. Skozi vajo so dodelali predstavitev produkta, prepoznali področja, ki jih je treba še dodelati za uspešen poslovni načrt ter prišli do spoznanja, da je najtežje opisati lasten produkt

 

Naslednja delavnica bo potekala v torek 2. 6. 2020, udeleženci pa bodo podrobneje spoznali kako, napisati opis produkta, ki privabi ciljne stranke.

 

V marcu načrtovano predavanje Nastje KramerKako razmišljati kot podjetnik in 7 načel za uspeh v podjetništvu!”, je dobilo nadomestni termin. Predavanje bo potekalo 10.6.2020 ob 19. uri v prostorih RISE. Zaradi omejenega števila mest in lažje organizacije se je na dogodek treba prijaviti. Svojo prijavo lahko oddate TUKAJ.

 

Nastja Kramer je soustanoviteljica podjetja Malinca, ki je znano po svoji spletni trgovini z zdravo prehrano in naravno kozmetiko. Na svoji 6-letni podjetniški poti je pridobila ogromno izkušenj, ki jih bo med predavanjem delila z vami. Izpostavila bo 7 stvari, ki so bile ključne za njen podjetniški uspeh. Izvedeli boste kako najti ciljne stranke, kako vzpostaviti komunikacijo s strankami preko družabnih omrežij in e-mail marketinga, zakaj je mreženje tako zelo pomembno in še mnogo več. 

 

Dogodki so sofinancirani iz programa Interreg Europe, projekt P-Iris in so brezplačni.

Oglejte si tudi