Logo MojaObčina.si
DANES
33°C
22°C
JUTRI
33°C
21°C
Oceni objavo

Srečanje projektnih partnerjev projekta HyPro4ST v Ljubljani

11. in 12. junija smo se udeležili tretjega srečanja projektnih partnerjev na projektu HyPro4ST, ki ga je tokrat gostila Ekonomska fakulteta v Ljubljani. Na projektu sodeluje kar 17 partnerjev iz 6-ih evropskih držav, končni rezultati projekta bodo na voljo v 7-ih jezikih.

Glavni cilj projekta je razviti novo delovno mesto »Trajnostnega in hibridnega projektnega vodje« za sektor trajnostnega turizma, da bi izboljšali spretnosti posameznikov na področju trajnostnega, hibridnega, digitalnega, kreativnega in podjetniškega vodenja projektov, zagotovili zadosten nabor kadra, ki ga turistični sektor nedvomno potrebuje, preprečili izgube delovnih mest, neenakosti in druga zaposlitvena tveganja ter se prilagodili potrebam trga dela v turizmu.

V zadnjem letu smo partnerji pripravili izobraževalne module, tako za inštruktorje, visokošolske učitelje in profesorje kot tudi za posameznike, ki bi želeli pridobiti nov poklicni naziv »Trajnostnega in hibridnega projektnega vodje« za trajnostni turizem. V prihajajočih mesecih bodo potekala 6 dnevna intenzivna izobraževanja za inštruktorje, visokošolske učitelje in profesorje, ki jih bodo izvedle sodelujoče fakultete iz 6 držav Evropske unije. Za ta namen je bil pripravljen »Praktični vodnik« za inštruktorje. Fakultete bodo izšolale 60 strokovnjakov, ki bodo po uspešno opravljenem programu usposabljanja dalje izobraževali posameznike, ki si želijo pridobiti znanje, kompetence in veščine trajnostnega turizma. Prav tako bodo z novim študijskim letom izvedle dve pilotni izobraževanji za študente, ki bodo po uspešnem zaključku pridobili ECTS točke.

Vsi, ki bi želeli postati certificirani »Trajnostni in hibridni projektni vodje« za trajnostni turizem, boste lahko konec tega leta z registracijo na projektni spletni strani, opravili izobraževanje in tako prejeli certifikat.

Za več informacij nas lahko kontaktirate na jasna.presecki@razvoj.si.

 

Avtor: Jasna Presečki

 

Oglejte si tudi