Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

Spletni seminar projekta EU_SHAFE – predstavitev dobrih praks s področja bivalnega okolja za starejše

Razvojni center Srca Slovenije je partner projekta  EU_SHAFE, ki se je pričel izvajati 1. avgusta 2019. Cilj projekta je izboljšati politike in prakse v sedmih evropskih regijah, z razvojem celovitega pristopa k pametnemu, zdravemu  in starejšim prijaznemu okolju.   

Digitalna preobrazba  v zdravstvu in oskrbi ustvarja priložnosti za razvoj in uporabo digitalnih tehnologij za reševanje družbenih in zdravstvenih izzivov kot je staranje prebivalstva ter jih spreminja v priložnosti za trajnostni razvoj. Digitalizacija v zdravstvu in socialnem sektorju je zato eno od prednostnih področij. 

Prvi dosežek partnerjev EU_SHAFE je bila priprava ocenjevalnega poročila, s katerim se je prikazal položaj vsake sodelujoče države/regije glede na štiri domene od osmih, ki jih je obravnava

Svetovna zdravstvena organizacija za starejšim prijazna mesta in skupnosti  

Štiri domene, ki so jih izbrali partnerji EU_SHAFE so: bivalno okolje, socialno vključevanje, komuniciranje in informiranje, zdravje in potrebe po lokalnih storitvah.

Prvo delavnico na temo bivalnega okolja je 24. junija 2020 gostila Regija Kampanija iz Italije. Dogodka, ki je bil izveden spletno zaradi COVID-19 omejitev, se je udeležilo skoraj 60 udeležencev iz različnih evropskih regij.

Cilj delavnice je bilo deljenje izkušenj pridobljenih na področju bivalnega okolja za starejše (HOUSING). Predstavljenih je bilo sedem dobrih praks iz regij partnerjev projekta. Udeleženci so se seznanili s strateškimi cilji, skupnostjo in dejavnostmi EU_SHAFE projekta ter se učili iz drugih lokalnih in mednarodnih izkušenj, pomembnih za področje pametnih, zdravih in starejšim prijaznih okolij. 

Gradivo spletnega seminarja , predstavitev in video  je na voljo na spletni strani projekta v zavihku »library section«.  Če želite več informacij o projektu mu sledite na TwitterFacebook in LinkedIn ter na spletni strani projekta.

Vabljeni, da si preberete celotno izjavo za javnost o spletnem seminarju na temo bivalnega okolja za starejše, ki je v prilogi.

Oglejte si tudi