Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Aktivirajmo se!

S koncem februarja smo se na Izobraževalnem centru Geoss d.o.o. poslovili že od 4. skupine programa socialne aktivacije Točka SoDELOVANJA. Utrinke smo strnili v zaključnem dogodku na gradu Bogenšperk, ki smo ga poimenovali Pogled naprej. Na dogodku sta bila prisotna tudi podžupanja Občina Litija, Lijana Lovše in župan občine Šmartno pri Litiji, Rajko Meserko. Hvala obema občinama za podporo pri prijavi našega projekta socialne aktivacije. Brez vašega zavedanja pomembnosti in podpore pri socialnem vključevanju in dvigu funkcionalnih kompetenc posameznikov za reševanje socialnih stisk in težav, našega dogodka "POGLED NAPREJ" ne bi bilo. Na dogodku so se udeleženci, med drugim, predstavili z avtorsko fotografsko razstavo. Novim izzivom naproti odhajajo polni vtisov, z okrepljenim znanjem in pridobljenimi novimi veščinami.


Nova pot pa je tudi pred 5. skupino. Prvega marca se je namreč začel program za nove udeležence, ki so že polno aktivni. Na prvem srečanju jih je prijazno pozdravila podžupanja Lijana Lovše in že v prvem tednu so spoznali nekaj predstavnikov lokalnih organizacij. Odpravili so se v knjižnico Litija, se ustavili na TIC-u in teden zaključili v kulturnem vzdušju Mestnega muzeja Litija. Medsebojno spoznavanje, spoznavanje sebe in spoznavanje predvsem lokalnih organizacij so teme, ki udeležence spremljajo v prvem mesecu.


Ni še prepozno za vključitev, zato vse zainteresirane, ki ste brezposelni, vabimo k vpisu v program socialne aktivacije v 5. skupino Točke SoDELOVANJA.


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

Oglejte si tudi