Logo MojaObčina.si

Šmartno pri Litiji

JUTRI
14°C
0°C
PET.
14°C
2°C

Srečanje Valvasorjevih potomcev

1854

Še pred dobrim desetletjem je veljalo prepričanje, da je rod znamenitega polihistorja Janeza Vajkarda Valvasorja (1641–1693) izumrl. Po zaslugi prof. dr. Borisa Golca vemo, da danes po svetu živi 116 potomcev slavnega polihistorja. Ta vikend se bodo prvič srečali na gradu Bogenšperk. V spomin na začetnika slovenske grafike se bodo s srečanjem Valvasorjevih potomcev na gradu Bogenšperk pričeli 4. Valvasorjevi mednarodni grafični dnevi.

Na Bogenšperku se bodo tokrat prvič zbrali organizirano, potem ko so zadnja leta prihajali posamič. Na prvo bogenšperško srečanje Valvasorjevega potomstva, ki ga organizira Javni zavod Bogenšperk, je prijavljenih 47 udeležencev, tako Valvasorjevih neposrednih potomcev kot njihovih družinskih članov. 

V soboto, 1. julija 2017, si bodo potomci ogledali del Slovenije - Ljubljano in Medijo. Uradni sprejem gostov bo v nedeljo, 2. julija 2017, ob 11.30 uri na gradu Bogenšperk.
Lepo povabljeni!

Srečanje Valvasorjevih potomcev so omogočili JZ Bogenšperk, Občina Šmartno pri Litiji, Občina Zagorje, Vinska klet Mastnak.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!