Logo MojaObčina.si
DANES
3°C
-2°C
JUTRI
4°C
1°C

Sejem Dobrote šmarske dežele

##VIEWS##
Organizator: JAVNI ZAVOD BOGENŠPERK
Kontaktni podatki organizatorja: Petra Bolha, turizem@bogensperk.si, (01) 898 78 67.
Vstopnina: Vstop prost

Javni zavod Bogenšperk v soboto, 15. oktobra 2022, organizira že četrti jesenski sejem Dobrote šmarske dežele. Sejem bo potekal od 9. do 15. ure  na Staretovem trgu v centru Šmartnega pri Litiji pred cerkvijo Svetega Martina.

Na sejmu se bodo predstavili domači obrtniki, rokodelci in pridelovalci s svojimi izdelki in pridelki. Tokrat smo sejemskemu delu dodali tudi kulinariko. Na stojnicah bodo ponudniki med drugim predstavljali domače jedi in lokalno pridelana vina.

Z nami bodo: Vinogradniško društvo ŠTUC Šmartno, Zeliščarska kmetija Pr' Janez, eko kmetija Pr' Rakari s svežo zelenjavo iz vrta, Kmetija Kotar z domačimi siri, čebelarstvo Dremelj, Majda Hočevar z unikatnimi pletenimi, kvačkanimi in šivanimi izdelki, VDC Zasavje, enota Litija, z izdelki za vsakdanjo rabo in darili ter Sonja Klemenčič z eko vzglavniki in ročno izdelanim nakitom

Da ne bomo lačni in bodo zadovoljne tudi naše brbončice, bodo skrbeli 6tejst z dimljenim mesom iz smokerja, postreženega na čolničku s pikantno 6tejst omako, Vafl z domačimi sveže pečenimi vaflji, društvo kmetic Litija in Šmartno z gobovo juho, žganci, jabolčnim zavitkom in pecivom ter OŠ Šmartno s praženim krompirjem in pečenim kostanjem.

Na sejmu bodo od 12. do 14. ure tudi ustvarjalne delavnice za otroke.

Vabljeni, da pridete in delite vabilo tudi s svojimi sorodniki, prijatelji in znanci.Oglejte si tudi