Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Znani zmagovalci Koroškega pokala v badmintonu za sezono 2015/16

Z odprtim turnirjem v badmintonu na Prevaljah se je končala jubilejna deseta sezona tekmovanj za Koroško badmintonsko jakostno lestvico (KBJL) in Koroški pokal v badmintonu (KPB). Tudi v tej sezoni je marljivim Koroškim badmintonskim klubom in športnim društvom uspelo organizirati sedem turnirjev, in sicer na Muti, dvakrat v Slovenj Gradcu, v Dravogradu in v Črni ter dva odprta turnirja z močno udeležbo iz vse Slovenije in tujine, ki sta bila na Ravnah in Prevaljah.

Najuspešnejši tekmovalci za Koroški pokal v badmintonu (KPB) po posameznih kategorijah so postali:

Moški do 40 let:

  1. Uroš ABRAHAM (ŠD Sele-Vrhe)
  2. Jan TOMŠIČ (BK Črna)
  3. Lenart ŽUBER (ŠD Sele-Vrhe)

 Moški nad 40 let:

  1. Tomo PEČNIK (BK Karizma)
  2. Jože DETEČNIK (ŠD Rekreator)
  3. Aleš MLAKAR (ŠD Pameče-Troblje)

 Ženske:

  1. Andreja PRELOŽNIK (ŠZ Muta) in Jožica KOGELNIK (ŠD Rekreator)
    3. Andreja KLIGL (BK Črna)

V obeh moških starostnih kategorijah sta že peto sezono zapored osvojila prehodni Koroški pokal v badmintonu oba glavna favorita - Uroš Abraham in Tomo Pečnik. Med ženskami pa smo tokrat dobili kar dve zmagovalki, saj sta Andreja Preložnik in Jožica Kogelnik zbrali enako število točk! Andreja je zmagala sezono tretjič zapored in dobila pokal v trajno last, Jožica pa se je na zmagovalno stopničko povzpela prvič.


Še posebej je potrebno pohvaliti trud vaditeljev v Športnem društvu Sele-Vrhe, Badminton klubu Karizma in Badminton klubu Črna ter drugih društvih, ki so načrtno pristopili k uvajanju najmlajših v badminton. Organizirali so redne vadbe za otroke, prvič v letošnji sezoni pa tudi tri turnirje na Koroškem, in sicer v Slovenj Gradcu, v Črni in na Ravnah. Vsi turnirji so bili lepo obiskani, mladi nadobudneži, razvrščeni v kategorije U-9, U-11, U-13, U-15 in U-17 pa so pokazali že veliko badmintonskega znanja in predvsem iskrenega navdušenja ter veselja v sami igri, pri pridobivanju prvih turnirskih izkušenj in pri spoznavanju z vrstniki iz drugih klubov. Iz velike obiskanosti turnirjev lahko razberemo, da je iz leta v leto večji interes za šport badmintona.


Nenazadnje pa je sredi sezone luč sveta ugledala nova spletna stran (www.badminton-koroska.si), kjer bomo ljubitelje badmintona obveščali o vseh zanimivostih iz sveta badmintona na Koroškem.


Do jeseni in začetka prihodnje sezone badmintonskih tekmovanjih vam želimo veliko lepih trenutkov izven dvoran - v naravi. Pa ne pozabite ohranjati kondicije…

Oglejte si tudi