Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Znani zmagovalci Koroškega pokala v badmintonu (KPB) za sezono 2014/15

Z odprtim turnirjem v badmintonu na Prevaljah se je končala letošnja sezona v tekmovanju za Koroški pokal v badmintonu. Tudi v tej sezoni je marljivim koroškim badmintonskim klubom in športnim društvom uspelo organizirati sedem turnirjev, ki so pripeljali badminton tako rekoč v vsako koroško vas … Namen turnirjev je namreč prvenstveno popularizacija tega dinamičnega športa in druženje, čeprav najboljši Korošci že dosegajo lepe uspehe v Sloveniji tudi po tekmovalni plati.

Od začetka decembra 2014 pa do konca aprila 2015 so se tako izvedli turnirji v organizaciji ŠD Sele-Vrhe in ŠD Pameče-Troblje v mestni občini Slovenj Gradec, v organizaciji BK Rekreator v občini Dravograd, ŠZ Muta je izvedla turnir na Muti, BK Karizma je izpeljal odprti turnir na Ravnah na Koroškem, BK Črna turnir v Črni na Koroškem ter zadnjega v sezoni ŠD Kelt na Prevaljah.

 

Najuspešnejši tekmovalci po posameznih kategorijah v sezoni 2014/2015 so postali:

 

Moški do 40 let:

  1. Uroš ABRAHAM (ŠD Sele-Vrhe)
  2. Lenart ŽUBER (ŠD Sele-Vrhe)
  3. Boštjan KLEMENČIČ (ŠD Sele-Vrhe)

 Moški nad 40 let:

  1. Tomo Pečnik (BK Karizma)
  2. Jože DETEČNIK (ŠD Rekreator)
  3. Samo RUBIN (ŠD Pameče-Troblje)

 Ženske:

  1. Andreja PRELOŽNIK (ŠZ Muta)
  2. Polona JOVAN (ŠD Sele-Vrhe)
  3. Jožica KOGELNIK (ŠD Rekreator)

Prehodni Koroški pokal v badmintonu je v elitni moški skupini že četrto leto zapored suvereno osvojil Uroš Abraham. Najboljši koroški igralec badmintona je slavil na prav vseh posamičnih turnirjih sezone, več težav je imel le na tekmovanjih dvojic. Med veterani je prav tako četrto leto zapored slavil Tomo Pečnik, ki pa je tokrat imel več težav s konkurenco, saj je prehodni pokal osvojil celo brez zmage na posameznem turnirju sezone. Pri ženskah pa je prepričljivo slavila Andreja Preložnik z zmagami na prav vseh turnirjih sezone, na katerih je nastopila, tako posamezno kot v konkurenci dvojic.

 

Polne športne dvorane, tako na turnirjih, kot ob terminih vadbe, novoustanovljeni badmintonski klubi in društva ter uspehi koroških igralcev na tekmovanjih po Sloveniji in sosednji Avstriji dokazujejo, da badminton na Koroškem vse bolj pridobiva na popularnosti in množičnosti. Zelo dobro se je prijela tudi lanskoletna novost na turnirjih, in sicer dodatna skupina za popolne začetnike, ki igrajo badminton manj kot dve leti, a bi vseeno radi preizkusili svoje znanje na tekmovanjih. Tako so postali turnirji za KPB še bolj številčno obiskani, saj je v povprečju na posameznem turnirju nastopilo 34 tekmovalcev (26 moških in 8 žensk), vseh ljubiteljev badmintona, ki so nastopili na vsaj enem turnirju sezone pa je bilo preko 70.

 

Hkrati opažamo porast badmintona tudi med mladimi, kjer v našem društvu izvajamo vodeno vadbo v obliki šole badmintona za otroke starosti od pet let in vse do zaključka osnovne šole. V tej sezoni smo izvedli nekaj turnirjev tudi za mlajše. Bili so zelo dobro obiskani. Iz tega razloga smo se odločili, da bomo v naslednji sezoni namenili otrokom dodatno energijo in pričeli tako z začetnimi kot nadaljevalnimi tečaji. S tem bomo omogočili možnost obiska tudi tistim otrokom, ki se bodo želeli s tem športom prvič spoznati hkrati pa ostalim, ki že obiskujejo šolo badmintona, omogočili nadgradnjo pridobljenega.

 

Do jeseni in začetka prihodnje sezone badmintonskih tekmovanjih vam želimo veliko lepih trenutkov izven dvoran - v naravi. Pa ne pozabite ohranjati kondicije …

 

Avtor prispevka: Aleš Mlakar

Povezave

www.sele-vrhe.si

Oglejte si tudi