Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
10°C
4249

ZALA PEČOLER ZLATA NA MADŽARSKEM

Slovenjgraška judoistka Zala Pečoler zmagala na turnirju za mladinski evropski pokal

V soboto in nedeljo, 14. in 15. julija 2018 je v mestu Paks na Madžarskem potekal mladinski evropski pokal v judu. V okviru slovenske mladinske reprezentance sta nastopila dva člana Judo kluba Acron Slovenj Gradec, Vinko Prevolšek (do 60 kg) in Zala Pečoler (do 70 kg).

Vinka je v uvodnem kolu premagal italijanski predstavnik in ga izključil iz nadaljnjega tekmovanja. Drugače se je odrezala Zala, ki je pokorila vso konkurenco. Uvodoma je premagala predstavnico Ukrajine, nato britansko tekmovalko, v polfinalu je bila boljša od nemške reprezentantke, v finalu pa je z uspešnim vzvodnim prijemom predčasno premagala še predstavnico Izraela in zasluženo osvojila 1. mesto.

Za Zalo, ki ji je prvič v karieri uspelo zmagati na mladinskem evropskem pokalu je to dobra popotnica za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo med 15. in 17. septembrom potekalo v bolgarski Sofiji. Z zmago na omenjenem pokalu pa je izpolnila tudi normo in bo branila slovenske barve na svetovnem mladinskem prvenstvu, ki bodo med 19. in 22. oktobrom 2018 potekale na Bahamih.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi