Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
4°C
TOR.
24°C
5°C
Oceni objavo

Vrhunec slavja bo 3. in 4. junija

Ker Kegljaški klub Slovenj Gradec te dni praznuje častitljivih 60. let svojega neprekinjenega in uspešnega delovanja, se v ta namen že dogaja nekaj prireditev.

Konec preteklega tedna se je na slovenjgraškem kegljišču, ki je po vseh standardih eno najlepših v Sloveniji, zaključil celomesečni turnir v okviru 60-te obletnice domačega kegljaškega kluba in prvih pet med posameznicami in posamezniki se je uvrstilo v slavnostno finale, na katerem bodo sodelovali tudi drugi povabljeni gostje. Zaključek, finale, bo 4. junija, udeležili se ga bodo tudi eminentni gostje – 5 najboljših posameznikov iz svetovne lestvice, med katerimi so Uroš Stoklas, Boris Benedik in nekateri tujci iz svetovnega vrha. Kegljati so povabili tudi nekdanjega svetovnega prvaka, 84-letnega Mira Steržaja in Mariko Kardinal, eno najuspešnejših slovenskih kegljačic, ter dva domačina veterana.

Proslava bo 3. junija ob 17. uri v prostorih Društva upokojencev Slovenj Gradec. Pripravili bodo še četveroboj za gostujoče skupine (četrtek), ki redno prihajajo na kegljišče, v ponedeljek pa je bil turnir za člane društva ILCO, uporabnike Ozare, slepe in slabovidne ter ljudi s posebnimi potrebami iz Tretje osnovne šole in Varstveno-delovnega centra Slovenj Gradec. (AP)

Oglejte si tudi