Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

TINA KOVAČ IN JAKA SAMEC DO NASLOVOV DRŽAVNIH PRVAKOV

Danes sta v Velenju potekali državni prvenstvi za kadete in kadetinje ter starejše dečke in deklice. Korošci smo na tekmovanju osvojili dva naslova državnih prvakov in štiri bronasta odličja. 

 

Dopoldne so se v Rdeči dvorani zbrali kadeti in kadetje. V konkurenci 145 tekmovalcev iz 30 klubov so naši osvojili zlato odličje in 3 tretja mesta.

 

Naslov državne prvakinje si je v kategoriji do 57 kg priborila Tina Kovač. 

Bronasta odličja so osvojile Ines Hribernik, do 63 kg, Klara Brodej, do 70 kg ter Neža Pečoler, nad 70 kg.

 

Fantje so tokrat ostali brez odličij. Žiga Verčkovnik je osvojil 5. mesto, do 90 kg, Vid Kavnik pa je bil 7. do 81 kg. 

 

Popoldne so se kadetom pridružili še starejši dečki in deklice, teh se je zbralo 221 iz 43 klubov, med njimi 10 Korošcev. 

 

Najbolje se je odrezal Jaka Samec, ki je v zelo močni kategoriji do 42 kg osvojil prvi naslov državnega prvaka. Jaka je vseh pet borb zmagal z ipponom, v finalni borbi pa je za zmago potreboval le 3 sekunde. 

Tretje mesto si je priboril Domen Prednik, v kategoriji do 60 kg.

 

Tik pod stopničkami sta končala Miha Gašper do 38 kg in Matic Razdevšek, do 42 kg. Naj omenimo, da je Miha v najštevilčnejši kategoriji prikzaal odlične borbe in zabeležil tri zmage.

 

Na sedum mestu so tokrat končali Teo Križovnik, do 60 kg, Anja Pungartnik, do 44 kg in Lara Jamer, do 57 kg. Tibe Komerički, Andrej Pleunik in Manca Urbanc so tokrat ostali brez uvrstitve.

 

Vsem tekmovalcem čestitamo za prikazane borbe in osvojena odličja, še posebej novima državnima prvakoma. 

Oglejte si tudi