Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Tekmovanje članov Koroške ribiške družine za pokal Ribiškega doma 2014

Pokal Ribiškega doma za leto 2014 za uvrstitev na 2. mesto prejela Stanislava Tamše iz Ribiškega aktiva Slovenj Gradec.
Koroška ribiška družina že od leta 1954 upravlja z okoli 250 ha koroških rek. Njene glavne naloge so varstvo in gojitev rib in varovanje vodnih ter obvodnih ekosistemov. 

 

Koroške ribiška družina, ki ima sedež v Domu koroških ribičev v Dravogradu, je 31. maja 2014 organizirala in izvedla na ribniku Brdinje tekmovanje članov Koroške ribiške družine za pokal Ribiškega doma za leto 2014. Tekmovanje se je pričelo ob 9. uri zjutraj, končalo pa ob 13. uri. Tekmovanja so se udeležili iz petih aktivov: Slovenj Gradec, Dravograd, Ravne na Koroškem, Prevalje in Mežica-Črna.  Iz ribiškega Aktiva Slovenj Gradec, ki so se izmed 22 tekmovalcev kar 3 uvrstili med najboljših 10 tekmovalcev, so bili: Jože Skaza na 7. mesto, Rudi Štruc na 5. mesto in Stanislava Tamše, ki se je od 22 tekmovalcev uvrstila s 4950 g ulovljenih rib na 2. mesto.

 

Po tehtanju ulovljenih rib in razglasitvi uvrstitev so se 3 najboljšim tekmovalcem podelili pokali z bogatimi nagradami, nagrade pa so prejeli tudi ostali tekmovalci, uvrščeni do 10 mesta.

 

Za vse udeležence tekmovanja je bil pripravljen jutranji prigrizek, na koncu tekmovanja pa še malica.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi