Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Robert in David Mesarič trikratna državna prvaka v judo katah

Katja Oder nova mojstrica juda v judo klubu Acron Slovenj Gradec
Od 9. do 12. avgusta 2014, so se slovenjegraški judoisti in judoistke mudili v Izoli, kjer so se udeležili treningov za priprav na državno prvenstvo v judo katah in na izpite za višje stopnje pasov. Med tem časom so živeli so v Počitniškem domu v Fiesi, kjer so zanje odlično poskrbeli.

V sklopu priprav se je odvil tudi trenerski seminar pod vodstvom Slavka Tekića, trenerja v nemški mladinski vrsti, ki so se ga udeležili trenerji Ruslan Yankovskyy, Borut Marošek ter Robert Mesarič.

Na državnem prvenstvu sta v Nage-no-kati prvič nastopila Katja Oder ter Jan Horvat in zadovoljivo prikazala kato. Katja je nato popoldan le še odgovarjala na vprašanja komisije za pasove in si tako prislužila naziv mojstrice juda 1. DAN.

Robert in David Mesarič sta letos nastopila v treh katah, in sicer v Nage-no-kati, Katame-no-kati in Kime-no-kati ter povsod za izvedbo dobila najvišje ocene ter tako osvojila nslov trikratnih državnih prvakov v katah za leto 2014.

V tem času so izpit za rjavi pas opravili tudi Zala Pečoler, Mare Pogorelc, Aljoša Yankovskyy in Jan Horvat. Prav vsi so odlično prikazali tehnike, znanje iz teorije in zgodovine juda ter si prislužili najvišje šolske pasove - rjave pasove (1. KYU). Mare Pogorelc je bil izpostavljen kot najboljši kandidat pri opravljanju izpita za rjavi pas.

Vsem čestitamo!

Oglejte si tudi