Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Ribiška ekipa koroških paraplegikov podprvak

Tisto o izmuzljivi ribi vsi poznamo. Še kako so to sezono to izkusili sicer prekaljeni koroški ribiči paraplegiki. Dvakrat drugi in enkrat prvi na tekmi, to je dajalo upanje na več, ampak na zadnjem tekmovanju …, vse skupaj je bilo ravno dovolj za še vedno odlično drugo mesto!
S četrtim krogom, ki ga je v četrtek 2. julija 2020 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Podravja, so tudi ribiči zaključili ligaško tekmovanje. Tekmovali so ob ribniku Rogoznica 2, ki je nastal iz opuščenega glinokopa in edini pritok so meteorne vode. Po obnovi nabrežij v letu 2013 pa je dostopen tudi ribičem na invalidskih vozičkih, saj se lahko pripeljejo povsem do vode. V ribniku živijo: amurji, koreslji, krapi, ploščiči, somi, ščuke in tolstolobiki.
Tokrat so se ob ribniku zbrali ribiči iz sedmih pokrajinskih društev Zveze. Lovilo se je po pravilniku RZS. Ribiči tekmujejo v treh sektorjih, pri izračunu rezultatov pa najprej odločajo točke, nato pa teža ulova. Po štiriurnem tekmovanju so sodniki Ribiške družine Ptuj stehtali ulov in ribe vrnili v njihovo naravno okolje. Ob razglasitvi končnih rezultatov je ribiče nagovoril vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner. Ribičem je čestital za odlične rezultate, društvom se zahvalil za so organizacijo posamičnih krogov in najboljšim podelil pokale. 

Rezultati četrtega kroga:
Najboljša ekipa tokratnega tekmovanja je bila DP Podravja (4 točke-33.030 gr.), na drugo mesto se je uvrstila DP ljubljanske pokrajine (11 točk-18.850 gr.), na tretje DP Prekmurja in Prlekije (12 točk-19.700 gr.), četrta DP Dolenjske (14 točk-20.800 gr.), peta DP jugozahodne Štajerske (17 točk-14.950 gr.), šesta DP Koroške (18 točk-13.350 gr.), sedma pa DP Istre in Krasa (19 točk-9.050 gr.).

 

Skupni ligaški rezultati:
V ribolovni sezoni 2020 je naslov prvaka ribiške lige Zveze paraplegikov Slovenije osvojila ekipa DP JZ Štajerske (39 točk-64.180 gr.), na drugo mesto se je zavihtela ekipa DP Koroške (41 točk-49.220 gr.), na tretje DP Prekmurja in Prlekije (47 točk-49.450 gr.). 
Med posamezniki je najmanj točk dobil in največ rib ujel dolenjski ribič Gašper Peček – (3 točke-39.670 gr.), za njim na drugo mesto se je uvrstil koroški ribič Boštjan Javernik  (4 točke-20.440 gr ), tretje mesto pa je osvojil ribič iz Prekmurja Slavko Dunaj  (5 točk-28.190 gr). Pri posamični konkurenci so za končne uvrstitve šteli najboljši rezultati treh krogov.

Zahvala pri tem gre tudi pomočnikom – g. Milan Bizjak, Danijel, Martina, Maja in Darinka. Sedaj pa v priprave na državno prvenstvo. Dober ulov! 

 

Oglejte si tudi