Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Pohod članov Akitva invalidov Šmartno na kočo Planinc

Rekreacija in šport je program rekreativno športne dejavnosti na državni ravni preko ''Koledarja ZDIS''. Namen te dejavnosti je vzpodbujanje množične rekreacije in množičnega športa invalidov s ciljem integracije, socializacije, oblikovanja osebnosti, intelektualnega razvoja in družabnosti.
V Društvu invalidov Slovenj Gradec se poleg športa izvaja tudi rekreacija. V zimskih mesecih se invalidi udeležujejo rekreativne telovadbe v prostorih, ki jih društvo najame v OŠ Šmartno in Pameče ter v Športni dvorani Slovenj Gradec. Od pomladi do jeseni pa aktivi za svoje člane organizirajo pohode na bližnja ali malo bolj oddaljena območja izven našega mesta. Posamezni aktivi organizirajo še kolesarjenje.

Tako je vodstvo Aktiva invalidov Šmartno tudi letos organiziralo že tradicionalni pohod za svoje člane na kočo Planinc, katera se nahaja pod malo Kopo ob spodnji postaji žičnice Kaštivnik, v lasti pa je od PD Vuzenica. Na pot so se podali v soboto, 11. maja 2013, in kljub kislemu vremenu se je pohoda udeležilo 65 članov aktiva, 25 članov pa je pohod zaradi slabega vremena odpovedalo. Ker pot ni bila kratka, so si morali pohodniki vmes tudi malo oddahniti, zato so delali vmesne postaje. Najprej so se ustavili na Turistični kmetiji Plesnik, nato pa nadaljevali pot do cilja. Na koči so se zadržali malo dalj časa, saj jih je tam čakala topla malica, za veselo razpoloženje pa je poskrbel harmonikaš Ivan Plazovnik.

Prijetno utrujeni in ponosni, da so kljub slabemu vremenu prehodili tako dolgo pot, so se veselo razpoloženi v poznih popoldanskih urah vrnili na svoje domove.

Rudi Horvat, predsednik Aktiva invalidov Šmartno, se Planinskemu društvu Vuzenica najlepše zahvaljuje za njihovo gostoljubje, da so bili tako lepo sprejeti.

Stanislava Tamše  

Oglejte si tudi