Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Planinci PD Slovenj Gradec in PD Mislinja skupaj pri dobrem možu Miklavžu na Mrzlici (1093m)

Skupina planincev PD Slovenj Gradec in PD Mislinja se je v soboto, 7. decembra 2013, udeležila tradicionalnega že 22. nočnega Miklavževega pohoda na Mrzlico. Organizacijo našega skupnega pohoda je prevzel in kot ponavadi tudi odlično izvedel Franc Bricman, vodenje tega nočnega pohoda pa prepustil Borisu Jelenku ob pomoči Marjete, oba sta vodnika pri PD Slovenj Gradec.
Že kar ob odhodu iz Slovenj Gradca nam je  Franc  postregel s pecivom, naredili smo »dnevne« skupinske posnetke, se "naložili" v kombi ter z željo, da se »dobro prehodimo« odpeljali proti Savinjski dolini. Zapeljali smo se do prevala Vrhe. Gneča ob parkiranju in mnogo prižganih lučk nam je že ob startu pohoda  povedala, da bo mnogo pohodnikov in vesel uvod v praznovanja ob zaključku leta.

 

Boris  je skupino vodil po lahki markirani poti do planinskega doma na Mrzlici (1093 m). Noč je bila jasna, tako da smo lahko pogledali v nebo h zvezdam, vendar luna ni bila dovolj močna, da bi lahko hodili tudi brez prižganih lučk. Pot je bila suha, sprva po gozdu, kasneje po cesti. Višje po poti pa se nam je odprl razgled najprej na Savinjsko dolino, malo kasneje pa tudi na Zasavje s Trbovljami. Nočni pohodi imajo res poseben čar, ko  gledaš tiste množice drobnih  luči tudi v dolinah in po pobočjih okoliških hribov.  Spremljal nas je veter, vsekakor je ime  za naš cilj - Mrzlica - verjetno tudi zato zelo primerno.

 

Pri koči je bilo seveda že veselo planinsko razpoloženje. Pridobili smo žige pohoda, se namestili v koči, da  smo lahko popili čaj, malo  prigriznili in uživali v druženju s pohodniki. Ujeli smo čas, ko je bil ob koči nekaj minutni ognjemet. Zelo racionalno izveden in prav je tako. Pomembneje je bilo, da smo  se srečali z dobrim možem Miklavžem in njegovim spremstvom - Parkljem, zvezdicami. Ženske smo se z veseljem fotografirale tako z Miklavžem kot tudi s Parkljem. Oba sta nas tudi obdarila , ker vesta , da vsi zelo radi in zelo pogosto hodimo v planine.

 

Po dobri uri druženja pri koči smo se odpravili v dolino. Boris je tempo hoje prilagodil tako, da smo se  lahko med hojo pogovarjali, fotografirali nočne razglede. V Slovenj Gradec smo se pripeljali v poznih večernih urah. Pohod nas ni pretirano utrudil, bili pa smo veseli, da smo dobro hodili, se družili in planinci iz dveh sosednjih planinskih društev  preživeli res prijeten večer.

 

                                                        Pripravila:        Marjeta Škorja

                                                                                  vodnica  PD  Slovenj Gradec

Oglejte si tudi