Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Koroško-štajerski obračun 'vijolicam'

Nogometašice ŽNK Slovenj Gradec so se v 14. krogu prve ženske nogometne lige pomerile z Mariborčankami in zelenico zapuščale sklonjenih glav. 'Vijolice' so slavile visokih 0 : 5, Anisa Rola in Dušanka Milošič sta zadeli po dvakrat.

1. SŽNL, 14. krog:  
Športni park Vinka Canjka, 14. april 2013 
Gledalcev: 50 
Glavna sodnica: Bombek Petra (Maribor) 
1. pomočnik: Šišič Adis (Maribor) 

2. pomočnik: Knežević Goran (Maribor) 
ŽNK SLOVENJ GRADEC : ŽNK MARIBOR 
0 : 5 (0 : 2)
Milošič 1., 60., Peruš 44., Rola 79., 86.

Slovenjgradčanke so nastopile brez Nine Poberžnik, ki je bila izključena v prejšnem krogu, ko so Korošice proti Jevnici izgubile s 5 : 0.

Nastopile so v postavi: Markovič, Mirtič, Čagran, Kašnik, Andrejc, Pušnik, Golob, Syla, Ješovnik, Primec in Goričan, na klopi so bile Lužnik, Vukovac in Merkač.

Slovenjgradčanke so, še preden se je tekma, začela zaostajale, Mariborčanke so silovito krenile s polovice, Korošice niso uspele zaustaviti protinapada, Milošičeva je zadela za 0 : 1. V 10. minuti srečanja so domače igralke izvedle prvi kot na tekmi, prišle do strela, vendar so igralke v vijoličastih dresih strel blokirale, ostalo je 0 : 1. V 12. minuti so gostje zahtevale 11 metrovko potem, ko je ena izmed Mariborčank obležala v kazenskem prostoru a sodnica (iz Maribora) je le zamahnila z roko.
V 17. minuti je Milošičeva zopet poizkusila s strelom, a je žoga zletela čez gol. V 19. minuti je prišlo do izenačenja - v kotih 1 : 1, v 24. minuti srečanja so gostje po predložku prišle do strela z glavo, ostalo je 0 : 1.
V 25. minuti lepa priložnost Mariborčank za povišanje vodstva, domačinke so žogo odbile, ta je prišla do gostje, ki se je znašla iz oči v oči z domačo vratarko, ta je žogo le odbila, poizkus loba z razdalje se je končal z avtogolom, že v naslednjem napadu nova priložnost za Maribor, Markovičeva brani.
Veliko napako kapetanke Mirtičeve gostje niso znale izkoristiti, mnogi so žogo že videli v mreži, a iz te akcije je sledil le nov kot. Po pol ure igre je sledil prosti strel vijolic s 30 metrov, Markovičeva na mestu. V zadnjih sekundah prvega polčasa pa povišanje vodstva Mariborčank - s parado se je izkazala domača vratarka, sledil je nov kot, že tretji za Mariborčanke, in zadetek, na drugi vratnici je bila najbolj zbrana Saša Peruš, ki je žogo potisnila v prazno mrežo.

Na začetku druga polčasa je domači trener opravil menjavo, priložnost je dobila Merkačeva, namesto Andrejčeve. Po uri igre pa je zopet udarila Milošičeva, ki je presenetila domačo vratarko z razdalje, na semaforju je pisalo 0 : 3.Po prekršku na sredini igrišča je porumenela kapetanka Eva Mirtič, sledil je prosti strel, žoga je zletela čez gol. Nova priložnost za gostje se je ponudila za gostje po kotu (že 7 kot za gostje), varatarka uspešna. Sledila je menjava pri domačih, iz igre je odšla Tina Syla v igro pa Amadeja Lužnik (68. minuta). Sledile so minute Mariborčank, ki so pletle mrežo pred domačim kazenskim prostorom, a streljale čez gol, nato se je tresel zunanji del mreže, sledila pa je priložnost Mariborčank po prodoru po levi strani, podajo v kazenski prostor so zaključile s strelom mimo leve vratnice.
V 77. minuti je sledila še zadnja menjava pri Slovenj Gradcu, iz igre je odšla Pušnikova, priložnost za Vukovačevo.
V 79. minuti pa evrogol Anise Role, ki je po predložku z desne strani presenetila domačo vratarko in zadela za 0 : 4. Štiri minute pred koncem pa še en zadetek, po prodoru po levi strani in podaji v kazenski prostor, je Anisa Rola preigrala domačo igralko in zadela za 0 : 5. V zadnjih sekundah tekme je sledil še prosti strel domačink za znižanje rezultata, a je bila vratarka Lovrečeva na mestu. Ostalo je pri izidu 0 : 5.
Nova priložnost za točke Slovenjgradčank bo že čez teden dni, ko odhajajo v Velesovo, naslednja domača tekma pa sledi čez 14 dni, 28. aprila, ko se bodo Slovenjgradčanke pomerila na koroško-šaleškem derbiju proti ŽNK Rudar Škale.

Oglejte si tudi