Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
12°C
2°C
JUTRI
9°C
0°C
Deli
665

Koroške ekipe po 10. krogu slovenskih lig v kegljanju


Rezultati Koroških ekip po 10. krogu slovenskih lig v kegljanju
Pričel se je drugi del slovenskih lig v kegljanju z desetim krogom tekmovanja v sezoni 2018/19.
Najbolj visoko, v 1A slovenski ligi nastopajo kegljačice KK Remoplast iz Radelj ob Dravi.Gostile so ekipo Celje 1, in izgubile z rezultatom 2:6. Najboljši rezultat v ekipi KK Remoplast je dosegla Maša Krevh, z 573 podrtimi keglji. Kegljačice Remoplasta so na lestvici na devetem, predzadnjem mestu 1A lige.
V 1B slovenski ligi nastopajo kegljačice KK Slovenj Gradec. Tokrat so bile na gostovanju v Trebnjah in proti KK Trebnje izgubile 6:2. Pri ekipi Slovenj Gradca je najboljši rezultat, 548 podrtih kegljev dosegla najmlajša, štirinajst letna perspektivna kegljačica, Aleša Založnik. So na solidnem petem mestu na lestvici 1B lige.
V 1B slovenski ligi nastopajo tudi kegljačice KK Fužinar iz Raven na Koroškem.Na gostovanju v Gorici so si podelile točke z domačo ekipo. Rezultat  4:4 in največ 521 podrtih kegljev v ekipi Fužinarja je dosegla Marija Tertinek. Žal kegljačice Fužinarja zasedajo deseto, zadnje mesto 1B lige.
Prav tako v 1B slovenski ligi nastopajo tudi kegljači KK Pergola hiše iz Radelj ob Dravi. Tokrat so bili na gostovanju v Kočevju in proti domačemu klubu izgubili z 6:2. Največ, 584 kegljev v ekipi Pergola hiše je podrl Ferdo Cigler. So na osmem mestu 1B lige.
V  2 SLV (drugi slovenski ligi vzhod) nastopa pet ekip iz koroške. To je polovica vseh ekip iz druge lige.Ekipa Keglbar Lovrenc iz Radelj ob Dravi je gostila ekipo Litija 2001 in zmagala z rezultatom 6:2. Največ 579 kegljev v ekipi Keglbar Lovrenc je podrl Primož Kuhar. Zasedajo tretje mesto v 2 vzhodni ligi.
V Prevaljah je bil odigran koroški derbi med domačo ekipo TRO Korotan iz Prevalj in ekipo Fužinar iz Raven na Koroškem. Domačini so pretrpeli poraz 2:6 proti Ravenčanom. V domači ekipi TRO Korotana je najboljši rezultat dosegel z 557 podrtimi keglji Dejan Kos, pri gostih, KK Fužinar pa z 577 podrtimi keglji Drago Laznik.Tro Korotan je na prvem, Fužinar pa na drugem mestu v drugi vzhodni slovenski ligi.
Prav tako na kegljišču v Prevaljah, je ekipa Špedicija RCM iz Črne na Koroškem gostila Ekipo KK Dravograd.Izgubila je tekmo z rezultatom 2:6 v korist KK Dravograd. Pri ekipi RCM Špedicija je največ 564 kegljev podrl Darko Topolovec. Pri ekipi KK Dravograd je največ 598 kegljev, kar je največ od vseh koroških ekip, podrl Matjaž Laznik. Dravograd je na četrtem, Špedicija RCM pa na osmem mestu druge slovenske lige vzhod.
V 3 SLV (tretji slovenski ligi vzhod), je moška ekipa KK Slovenj Gradec gostila ekipo KK Rudar in zmagala z rezultatom 5:3. V ekipi KK Slovenj Gradec je največ 549 kegljev podrl Željko Baljak. Slovenj Gradec je na šestem mestu v tretji slovenski ligi vzhod.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi