Logo MojaObčina.si
JUTRI
7°C
3°C
ČET.
10°C
3°C
Oceni objavo

Kljub dobri igri poraz

Slovenjgradčanke so v 3. krogu ženske nogometne lige nastopile doma proti ekipi Ženskega nogometnega kluba Radomlje in doživele poraz z 2 : 5. Pri domačih se je izkazala komaj 15-letna Nika Preksavec, ki je dosegla oba gola. Med tekmo je domače gledalce s spornimi odločitvami jezila sodnica Bombek.

Domačinke so nastopile v postavi: na klopi sta na svojo priložnost čakali Lužnikova in Merkačeva.

Gostje so poizkusile v uvodnih minutah iz prostih strelov, vendar sta Ivanuša in Šoronda merili preslabo, kljub temu so Radomljanke povedle v 3. minuti, izognile so se off side zanki in poslale predložek v kazenski prostor, kjer je bila uspešna slovenska reprezentantka Lara Ivanuša. V 7. minuti so domačinke prvič zapretile, vendar je bila gostujoča vratarka na mestu.
V 16. minuti so domačinke izenačile, iz prostega strela je poizkusila Poberžnikova, Čevnikova s parado odbija žogo v kot, iz kota pa uigrana akcija, ki je prinesla veselje na domači klopi, pod izenačujoči zadetek se je vpisala Nika Preksavec.
V 33. minuti je sledil protinapad gost, ki so krenile iz svoje polovice, uspešno je akcija zaključila Ivanuša,že v naslednjem trenutko je sledila nova priložnost za gostje, a so se domačinke ubranile. Polčas se je konča z 1 : 2.

Bogolinova je v 5. minuti nadaljevanja povišala vodstvo na 1 : 3,nesporazum domače vratarke in branilke je izkoristila Bogolinova, nekdanja igralka ŽNK Slovenj Gradec, ki je v tretjem poizkusu uspela premagati domačo vratarko, ob tej akciji se je poškodovala domača vratarka, ki je dobila močan udarec z žogo v glavo (dvakrat). Počasni posnetek dokazuje, da je bil nad vratarko storjen prekršek, a je sodniška piščalka ostala nema!

Nova okrepitev Radomlj Larisa Šoronda je  po uri igre zadela za 1 : 4, potem ko je hitronoga Ivanuša prodrla po levi strani in lepo našla Šorondo v kazenskem prostoru.

V 74. minuti je Bogolinova storila grob prekšek nad domačo vratarko, za kar je prejela drugi rumeni karton in s tem izključitev, domačinke so nadaljevale z igralko več, že v naslednji minuti pa znižale na 2 : 4, zopet je zadela Nika Preksavec, ki je lepo ukanila vratarko Radomlj. V končnici tekme se je izkazala domača vratarka Markovičeva, ki je ubranila novo 101 % priložnost rumenih, Ivanuša pa je 6. minut pred koncem, kaznovala domačo obrambo in zabila svoj tretji zadetek za Radomlje.

Domačinke so znova pokazale zelo dobro nogometno predstavo, za prve bo potrebna tudi pomoč sodnikov, ki so današnjo tekmo odsodili katastrofalno, spregledali grobe prekrške in odločitve piskale v prid gostujoči ekipi. Po tekmi se je domači klub pritožil nad sodniško trojico - zanimivo bo videti naslednjo tekmo, Slovenjgradčanke igrajo v Mariboru, proti istoimenski ekipi, glavna sodnica pa je zopet Bombek Petra, sodnica, ki se je ¨izgubila¨ na tekmi proti Radomljam.

1. SŽNL, 3. krog:
Slovenj Gradec, 8. september 2013

ŽNK PREŠA SLOVENJ GRADEC : ŽNK RADOMLJE
2 : 5 (1 : 2)
Preksavec 16., 75.; Ivanuša 3., 33., 84., Bogolin 50., Šoronda 60.,
RK : Bogolin 74., /Radomlje


 




Oglejte si tudi