Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
10°C
JUTRI
10°C
1°C
Oceni objavo

Kegljanje. DP U-18 v tandemu

Jan Kresnik, star 12 let in Aleks Kašnik, star 15 let, člana KK Slovenj Gradec, ki tekmujeta v kategoriji dečkov in deklic do 15 let, sta se udeležila DP v tandemu v kategoriji kadetov, ki tekmujejo v kategoriji do 18 let, na kegljišču v Postojni. Po svojem prvem nastopu, ki sta ga kljub dobrem nastopu, odigrala 1-1, sta po razigravanju izgubila za 1 kegelj. Po uvrstitvi v četrt finale, po uvrstitvi kot srečna poraženca, sta v svojem drugem nastopu izgubila in se uvrstila na odlično 6. mesto.
Po odličnem prvem nastopu sta izgubila na koncentraciji in v drugem nastopu odigrala bistveno slabše. V vsakem primeru je za njiju to odlična uvrstitev, kjer so nasprotni tekmovalci bili starejši od Aleksa za dve leti in Jana 5. let.
V igri nasprotnikov se je odrazila moč in s tem hitrost lučajev starejših kadetov, izkušenost na tekmovanjih, ki jih imajo bistveno več od naših mladih tekmovalcev.
Naslednji teden ju čaka nastop v drugem krogu DP za dečke in deklice, kjer se Aleks Kašnik nahaja na 7. mestu, Jan Kresnik pa z veliko prednostjo vodi na 1. mestu.
Veselimo se nadaljnjih nastopov naših tekmovalcev.
Na slikah so naši tekmovalci v plavih dresih.

Oglejte si tudi