Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Gorski reševalci GRS Maribor Reševalne skupine Slovenj Gradec opravili zimski kondicijski trening

Gorski reševalci morajo vse leto skrbeti, da so v vrhunski fizični in psihični pripravljenosti za posege v akcijah GRS službe. Zato smo v ponedeljek, 5. 1., in v torek, 6. 1. 2015, gorski reševalci GRS Reševalne skupine Slovenj Gradec opravili kondicijski trening na Triglav.
Na pot proti Triglavu smo krenili iz Krme do Kredarice. Sicer sončen in jasen dan je spremljal močan veter (sunki do130 km /h), kar je še dodatno povečevalo občutek mrazu. Prenočitev smo imeli v Koči na Kredarici.

 

Drugi dan se je veter nekoliko polegel zato smo se odpravili na vrh Triglava. Postanek na vrhu Triglava je bil sicer razgleden, vendar v takšnih zimskih razmerah zelo kratek. Sestop z vrha v torek  je bil zelo prijeten, ko  se  je naša trojica gorskih reševalcev odpravila nazaj proti Kredarici in dolini Krme.

 

V času tega treninga smo uspeli testirati nekaj osebne opreme za delo pri akcijah GRS službe v zimskih razmerah. Pri analizi tega kondicijskega treninga smo bili gorski reševalci zadovoljni s stopnjo svoje pripravljenosti.

 

                                   Pripravil: Boris Goljat

                                                  GRS Maribor Reševalna skupina Slovenj Gradec

Oglejte si tudi