Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Člani športnega društva Sele-Vrhe odlični na Maribor GRAND PRIX OPEN 2013

V soboto, 16. 2. 2013, je v štajerski prestolnici potekal največji rekreativni badminton turnir na slovenskih tleh, Maribor GRAND PRIX OPEN 2013, pod okriljem BK Železničar in BK Branik. Tekmovanja so se udeležili tudi člani in članice športnega društva Sele-Vrhe in dosegli izjemen skupni rezultat.
Na tekmovanju se je zbralo rekordno število udeležencev v tej sezoni, in sicer kar 122, udeležba pa je bila mednarodno dokaj pestra, saj so poleg domačih tekmovalcev nastopili tudi udeleženci iz Hrvaške in Avstrije.

Tekmovanje je potekalo v štirih kategorijah: posebna ELITE skupina, skupine A, B in C za celoten spekter rekreativcev - od začetnikov do že skoraj tekmovalcev, igre pa so potekale v vseh petih disciplinah: moški posamezno, ženske posamezno, moške dvojice, ženske dvojice in mešane dvojice.

Turnirja so se udeležili tudi badmintonisti športnega društva Sele-Vrhe in to nadvse uspešno. Največji dosežek je uspel Urošu Abrahamu, trenutno najboljšemu badmintonistu na Koroškem, saj je po zelo napetemu finalu izgubil proti hrvaškemu tekmovalcu in tako v A kategoriji dosegel fantastično 2. mesto.

Lenart Žuber in Boštjan Klemenčič  sta izpadla v četrtfinalu B kategorije, kjer sta izgubila po izredno težkih igrah s tekmovalcema, ki sta na koncu osvojila prvo oziroma drugo mesto v tej skupini. Bolje so se odrezale tekmovalke v tej skupini, kjer je Janja Obretan dosegla zelo dobro 4. mesto, Mateja Kozamurnik pa podobno kot moški del zaključila tekmovanje v četrtfinalu. Vidnejši rezultat v B kategoriji je uspel le Klavdiji Blažek, ki je v ženskih dvojicah osvojila odlično 2. mesto, in sicer v navezi z Mojco Škof.

Odlično pa so nastopili tekmovalci v C skupini, kjer je Tomaž Kern brez izgubljene tekme suvereno zasedel prvo mesto, Ervin Verdinek pa po ogorčenem dvoboju za tretje mesto moral priznati premoč nasportniku in tako osvojil končno četrto mesto. Ravno ta naveza (Tomaž Kern in Ervin Verdinek) se je izkazala za dobro kombinacijo, kjer sta prikazala zelo dobre igre v dvojicah in dosegla končno 2. mesto, za dodatno veselje pa sta poskrbela Borut Konečnik in Tadej Slemnik, ki sta v isti kategoriji zasedla 3. mesto.

Kot zanimivost naj omenimo, da je zaradi ogromnega števila prijavljenih tekmovalcev turnir potekal neverjetnih 14 ur in pol, od 9h zjutraj do 23:30 zvečer.

Oglejte si tudi