Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Četrtkovi večerni pohodi PD Slovenj Gradec

Četrtkovi večerni pohodi planincev PD Slovenj Gradec so bili v preteklem letu tako dobro sprejeti, da smo jih uvrstili v svoj program pohodov tudi v letu 2015. Še več. Januarskim pohodom smo dodali še februarske in tako smo se na pohod odpravili kar 8x. Pohodov se je udeležilo skupaj 92 pohodnikov.
Pohode je organizacijsko vodila vodnica Marjeta Škorja, ki pa brez svojih društvenih kolegov  vodnikov in poznavalcev poti okoli Slovenj Gradca  Ivana Hovnika in Ivana Hartmana Vanča ne bi bili tako raznoliki in zanimivi.

 

Tako smo se vse četrtke v januarju in v februarju zbrali ob 18. uri pri Konju na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu in se h njemu ob zaključku pohoda tudi vrnili. Pohod je vsakokrat trajal približno  dve  uri. Poskrbeli smo za varnost, vzorno smo se opremili z odsevnimi znaki in naglavnimi lučkami. Smer pohodov smo vsakokrat razkrili pohodnikom šele ob štartu pohoda. To je imelo dva pomena in sicer smo vsakokrat pohodnike prijetno presenetili, saj smo pogosto hodili tudi mimo njihovih domačih dvorišč, kot drugo pa smo vodniki  šele ob pregledu vremenske situacije in stanja naših poti  ob sredah izbrali smer pohoda. Zlasti v januarju so bile poti poledenele, kasneje je zapadel sneg, imeli pa smo tudi pomladno blatne poti. Opravili smo ogledne ture pa čeprav je to zgolj okolica Slovenj Gradca. In takšno »ekipno« vodniško sodelovanje je pripomoglo, da smo hodili tudi po brezpotjih, se kepali , zakorakali v blato in vodo in vsakokrat pojedli skromno malico ob kratkem postanku nekje na polovici vsakega pohoda.

 

Cilji naših pohodov so bili različni : Luštna pot, markirana planinska pot proti Poštarskem domu in Perjakov vrh, Gradišče, Rahtel, Šmartno – Legen, Grajska vas - Gmajna, Veniše, Pot proti Kremžarici in nato v smeri Pameč. Mnogo pohodnikov je povedalo, da so nekatere poti prehodili nazadnje kot otroci, šolarji, najstniki. Letos smo imeli dvakrat tudi pohodnico iz Raven na Koroškem, ki je bila nekoč domačinka na Legnu.

 

Kar nekako smo se navadili, da je četrtek rezerviran za večerne pohode. Prijetno druženje smo združili z željo, da se razgibamo. Ja,  resnično smo si s pohodi popestrili januarski in februarski čas in spet pokazali, da je res lepo hoditi tudi doma, v našem Slovenj Gradcu z okolico.

 

                                                 Pripravila: Marjeta Škorja

                                                                   vodnica PD  Slovenj Gradec

 

Oglejte si tudi