Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
2°C
ČET.
10°C
2°C
Oceni objavo

34. Božično novoletni turnir v badmintonu zaznamovala rekordna udeležba

Da pridobiva badminton na Koroškem vedno večjo veljavo, smo lahko bili priča to nedeljo, ko se je turnirja udeležilo rekordno število tekmovalk in tekmovalcev, ki jih je bilo kar 42. Pod organizacijo športnega društva Sele-Vrhe se je tako odvijal 34. turnir v badmintonu-posamezno, ki je štel tudi za koroško badminton jakostno lestvico (KBJL).
Tekmovanja so se udeležili tekmovalci in tekmovalke iz vseh večjih koroških badminton klubov: ŠZ Muta, BK Dravograd, BK Karizma, BK Črna ter iz domačih društev ŠD Pameče in ŠD Sele-Vrhe. 

 

To pa ni edino presenečenje, ki je zaznamovalo turnir. Športna dvorana Gimnazije Slovenj Gradec, kjer je potekalo tekmovanje, omogoča izvedbo tekmovanja kar na šestih igriščih. Dve igrišči sta bili neuporabni zaradi slabega vremena (nanju je vztrajno kapljalo iz strehe), kar je tekmovanje na veliko žalost tekmovalcev zelo podaljšalo in so najboljši tekmovalci zapuščali igrišča ob poznih večernih urah. Na srečo je med tekmovalci prevladovala dobra volja in izredna želja po igranju badmintona, kar je pripomoglo k uspešni izvedbi turnirja.

 

Tekmovanje je potekalo v petih različnih kategorijah:

V moški A kategoriji je ponovno suvereno zmagal Uroš Abraham (ŠD Sele-Vrhe), ki je v finalu premagal klubskega sotekmovalca Simona Lešnika. V tekmi za tretje mesto sta se pomerila Lenart Žuber in Boštjan Klemenčič (oba člana ŠD Sele-Vrhe). V tekmi polni preobratov je na koncu s 2:1 slavil Klemenčič.

 

Tudi v finalnem dvoboju v moški B kategoriji sta se srečala člana ŠD Sele-Vrhe. Robert Krajnc, za katerega je bil to prvi turnir v badmintonu, je z napadalno igro presenetil nasprotnike, vendar je v finalu moral priznati premoč Tomažu Kernu in tako osvojil drugo mesto. V tekmi za tretje mesto je Jernej Popič (BK Karizma) premagal Primoža Srebotnika (BK Črna).

 

V kategoriji moški nad 40 let so bili v ospredju predvsem člani ŠD Pameče, ki so osvojili prvo oziroma četrto mesto. V finalu sta se pomerila Aleš Mlakar (ŠD Pameče) in Tomo Pečnik (BK Karizma), kjer je slednji moral priznati premoč in na koncu osvojil drugo mesto. Matjaž Ramšak (ŠZ Muta) pa je bil uspešnejši proti Martinu Gornjecu (ŠD Pameče).

 

V ženski konkurenci, ki je v primerjavi z zadnjim turnirjem bila bolje zastopana, so presenetile z lepimi igrami tudi tekmovalke. Ani Zajc Smolčnik (ŠD Sele-Vrhe) borbena predstava ni prinesla končne zmage, saj je tudi tokrat morala priznati premoč Andreji Preložnik (ŠZ Muta), ki je suvereno premagala vse nasprotnice v ženski A kategoriji. Tretje mesto je pripadlo Janji Obretan, četrto pa Mateji Kozamurnik (obe ŠD Sele-Vrhe).

 

Žensko B skupino je osvojila Anja Friškovec pred presenečenjem turnirja, Polono Jovan, saj se je tudi ona prvič udeležila turnirja. Za tretje mesto sta se borili Vera Skerlovnik Roženičnik in Breda Hovnik, kjer je bila uspešnejša Vera Skerlovnik Roženičnik. Vse tekmovalke te kategorije so članice ŠD Sele-Vrhe.

 

Sedaj se tekmovanje seli na Ravne na Koroškem, kjer se bo januarja v organizaciji BK Karizma  izvedlo tekmovanje v dvojicah.

Povezave

www.sele-vrhe.si

Oglejte si tudi