Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
2°C
Oceni objavo

15. obletnica športnega društva Sele-Vrhe

Športno društvo Sele-Vrhe je bilo 24. oktobra 1997 ustanovljeno z namenom, da se spodbudi športno življenje v naši vaški skupnosti. Danes, 15 let kasneje, društvo beleži več kot 200 članov in številne druge uspehe, ki uvrščajo naše društvo v sam vrh rekreativnih društev ne samo v naši občini.

Ob 15. obletnici smo organizirali v mesecu oktobru vsako soboto dan odprtih vrat s 5 ur nogometa, 5 ur badmintona in 5 ur aerobike. Vsi omenjeni dogodki so bili številčno obiskani in uspešno izvedeni; skupaj je te prireditve obiskalo prek 150 posameznikov. Ob 15. obletnici smo tudi v celoti prenovili spletni portal, ki nam služi kot glavno orodje za obveščanje in stik s člani. Vabimo vas, da ga redno obiskujete in tako ostajate sprotno obveščeni o dogodkih v našem društvu (www.sele-vrhe.si).

15 let je zelo hitro minilo. V tem času se lahko poleg pestrega športnega rekreativnega programa in številnega aktivnega članstva, ne samo iz naše vaške skupnosti temveč iz celotne Koroške, pohvalimo:

  • z našim najmočnejšim področjem in sicer nudenjem celoletne športne rekreacije, ki jo organiziramo v skoraj 20-tih skupinah za prek 200 vključenih rekreativcev. Tako organiziramo rekreacijo za tiste člane, ki jih zanimajo nogomet, košarka, vse bolj množično obiskan badminton, aerobiko, namizni tenis, kegljanje, streljanje z zračno puško, fitnes, bowling in še bi lahko naštevali;

  • z vsakoletno udeležitvijo na športnih igrah MO Slovenj Gradec, kjer se tako po številčnosti kot po uspešnosti redno uvrščamo na prva mesta. Prav tako se udeležujemo ostalih športno rekreativnih tekmovanj po Koroški in celotni Sloveniji npr. v odbojki in badmintonu, kjer prav tako dosegamo odmevne rezultate;

  • Vse bolj množično obiskovan športni vikend, ko se za nekaj dni odpravimo v različne kraje Slovenije in čas preživljamo ob različnih športnih aktivnostih, ki nam jih izbrani kraj ponuja. Ta dogodek tradicionalno organiziramo v času letnih počitnic, v zadnjih nekaj letih pa organiziramo še zimski športni vikend, ko se posvečamo zimskim športnim aktivnostim.

  • Izvajali smo tudi zelo široko zastavljeno šahovsko ligo, kjer je več kot 30 rekreativnih šahistov v šestih ekipah igralo šah vsako nedeljo. V tistem času je šlo celo za najbolj množično šahovsko prireditev v MO Slovenj Gradec.

  • Povezali smo se z našimi športnimi prijatelji iz Športnega društva Invalid, s katerimi se redno srečujemo vsakoletno na šestih medsebojnih tekmah v izbranih športnih panogah. Podobno povezavo smo navezali tudi s športnim društvom Razborje, ki pa žal ni več tako aktivno. 

  • Prav tako smo izvajali redno dvakrat tedensko vadbo oziroma treninge za mlade nogometaše, kjer je v nogometu vadilo več kot 20 mladih nogometašev v dveh skupinah (pionirji in kadeti). Ker je bil nogomet v MO Slovenj Gradec v tistem času v zatonu, smo povzročili veliko zanimanje v občini. Naše treninge so opazovali ljudje iz nogometnega kluba Slovenj Gradec in na koncu povabili našega vaditelja nogometa g. Slavka Jamnika v nogometni klub Slovenj Gradec, kjer je nadaljeval delo z mladimi (tudi iz našega društva).

  • Ti in še mnogi drugi odmevni uspehi so zasluga naših članov, ki vsak po svoje prispeva k razvoju športnega duha v našem društvu. Pri tem je prispevek posameznih članov nekoliko večji, za kar se vsem zahvaljujemo, posameznikom pa še posebej s priznanji in plaketami, katere podeljujemo ob okroglih obletnicah vsakih 10 let. Največjo odgovornost in levji delež bremena nosijo seveda člani upravnega odbora društva, za kar se jim ob najtopleje zahvaljujemo. Se pa je upravni odbor športnega društva soglasno odločil, da ob letošnjem praznovanju 15 let obstoja društva naredimo izjemo pri podelitvah, saj smo prvič podelili priznanje in naziv častnega člana, ki smo ga podelili sicer našemu dolgoletnemu članu upravnega odbora  g. Slavku Jamniku.

    G. Slavko Jamnik je s svojim športnim duhom in vidnim udejstvovanjem pri športnem društvu predvsem pri delu z mladimi pustil vidni pečat pri delovanju in razvoju našega društva. Za izjemne dosežke mu je predsednik društva v imenu upravnega odbora in športnega društva podelil priznanje in naziv častnega člana športnega društva. Za vso opravljeno delo se mu toplo zahvaljujemo!

 V okviru 15. obletnice nadaljujemo z našo tradicionalno aktivnostjo društva in sicer z našimi spominskimi majicami društva, katere bomo razdelili med vsemi člani in članicami. Za to možnost se zahvaljujemo našemu generalnemu donatorju, ki pa želi v skladu z donatorstvom ostati neimenovan. Zahvala gre še preostalim donatorjem, ki so na različne načine omogočili organizacijo aktivnosti ob praznovanju 15. obletnice.


Ne smemo pa pozabiti še na glavno presenečenje, ki smo ga pripravili tako članicam in članom društva kot drugim, saj smo jim v nedeljo, 28. 10. 2012, ob tej posebni priložnosti omogočili ogled zanimive komedije v treh dejanjih z naslovom »Moj Vinko« avtorja Antona Žumbarja v izvedbi Kulturno umetniškega društva Brezno Podvelka, katerim se za odlično izvedeno predstavo polno komičnih prizorov toplo zahvaljujemo!

Povezave

www.sele-vrhe.si

Oglejte si tudi