Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

12. mednarodni turnir v judu ZAVAROVALNICA SAVA KOROŠKA OPEN 2017

v znamenju odlične organizacije in uspehov domačih tekmovalcev
4. in 5. novembra 2017 se je v Športni dvorani Slovenj Gradec odvil 12. mednarodni turnir v judu Zavarovalnica Sava Koroška open 2017. Glede na lansko leto, ko je na turnirju v treh starostnih kategorijah nastopilo rekordno število tekmovalcev, preko 1000, kar je bilo za pogoje, ki jih imamo malo preveč, smo se organizatorji odločili, da v letošnjem letu eno starostno kategorijo umaknemo iz urnika in tekmovanje izvedemo le v dveh starostnih kategorijah. Tako so v soboto nastopili judoisti in judoistke do 18., v nedeljo pa so na tatami stopili še mladi športniki in športnice do 16. leta starosti.

Skupaj smo v Slovenj Gradcu gostili 608 tekmovalcev in tekmovalk iz 94 klubov ter pet državnih reprezentanc, ki so prispeli iz 31 afriških, azijskih in evropskih držav.

Slovenjgraški judo klub Acron je zastopalo 18 tekmovalcev, ki so osvojili kar 7 medalj (3, 1, 3), kar je v močni konkurenci zadostovalo za ekipno tretje mesto, takoj za državno reprezentanco Kazahstana in Madžarske.

Najbolje sta se odrezala Urška Bernard (do 40 kg), ki je osvojila 1. mesto tako v starostni kategoriji do 16., kot do 18. leta in Vinko Prevoljšek, ki je premagal vso konkurenco do 55 kg v starostni kategoriji do 18. let. Drugo mesto je osvojila Tamara Kovač (nad 70 kg) v starostni kategoriji do 16. let. Tretja mesta pa so osvojili Nuša Perovnik do 57 kg (U18), Ines Hribernik do 52 kg (U16) ter Nace Herkovič do 60 kg (U16).

Turnir Zavarovalnica Sava Koroška open že nekaj let velja za največji športni dogodek na Koroškem in največji judo turnir v Sloveniji. Nezanemarljivo mesto in prepoznavnost ima tudi v evropskem merilu, saj je po številu in kvaliteti udeležencev močnejši tudi od uradnih turnirjev za evropski pokal. Tako smo tudi v letošnjem letu imeli čast gostiti najmočnejše judoistke in judoiste na svetu, saj so Gruzijci, Rusi in Hrvati na turnir pripeljali svoje aktualne kadetske svetovne prvake. Kazahstanci dva prvaka Azije, Egipčani prvaka Afrike. Poleg teh je na turnirju nastopilo še preko 40 dobitnikov medalj iz velikih tekmovanj, zmagovalcev ter dobitnikov medalj iz EYOF-a ter evropskih pokalov. Tako so se tudi najboljši morali pošteno potruditi, da so ostali neporaženi. Marsikaterim to tudi ni uspelo. Predstavnik JK Acron Vinko Prevoljšek je med drugimi v finalni borbi premagal reprezentanta Kazahstana, aktualnega azijskega prvaka in zasluženo stopil na najvišjo stopnjičko.

Organizatorji se vsako leto potrudimo, da turnir izvedemo na čim višjem nivoju. Že tri leta edini v Sloveniji in med redkimi v Evropi preko »live streama« omogočamo spremljanje tekmovanja v živo preko interneta z vso statistično podporo. V letošnjem letu smo v dvorani namestili še velik led zaslon, na katerega so imeli udeleženci pogled praktično iz vsakega kotička dvorane in so se tako veliko lažje informirali o svojih nastopih, zaradi česar je bila sama izvedba turnirja veliko bolj tekoča in enostavna. To je botrovalo številnim čestitkam in pohvalam udeležencev in garancijo, da se bodo k nam še vrnili.

V prihodnje si želimo narediti korak naprej. Skupaj z Judo zvezo Slovenije si bomo prizadevali, da bi dobili povabilo evropske judo federacije in bi slovenjgraški turnir Zavarovalnica Sava Koroška open postal eden izmed 12 uradnih kadetskih evropskih pokalov.

želimo se zahvaliti vsem, ki ste kakor koli podpirali in pomagali pri izvedbi letošnjega turnirja: članom kluba, prostovoljcem, 2. Osnovni šoli, Rokometnemu in alpinističnemu klubu, Športni zvezi, javnemu zavodu Spotur, Mestni občini Slovenj Gradec vsem sponzorjem in donatorjem, še posebej generalnemu sponzorju kluba podjetju Acron d.o.o. in generalnemu sponzorju turnirja Zavarovalnici Sava d.d, brez katerih turnirja, sploh na takšnem nivoju ne bi bilo mogoče organizirati. 

Oglejte si tudi