Logo MojaObčina.si

Slovenj Gradec

DANES
21°C
7°C
JUTRI
22°C
2°C

Uspešno izpeljana programa za brezposelne osebe v regiji

MOCIS, Center za izobraževanje odraslih je od 21. oktobra do 11. decembra v Dravogradu izvajal dva programa za brezposelne osebe: Integracija na trg dela in Podpora ranljivim skupinam na trgu dela. Oba programa sta trajala 90 ur, vključenih je bilo 20 udeležencev.

Namen programa Integracija na trg dela je bil podpora ciljni skupini tujcev iz tretjih držav, brez delovnih izkušenj v Sloveniji, pri vstopu na trg dela in v slovensko družbo. Udeleženke smo opolnomočili z novimi informacijami o vstopu na trg dela in okrepili njihove komunikacijske spretnosti, motivirali smo jih za vključevanje v nadaljnja usposabljanja in izobraževanja, še posebej na področju učenja slovenskega jezika in digitalne pismenosti, ki sta zelo pomembni kompetenci pri integraciji priseljencev na trg dela. 8 udeleženk je uspešno zaključilo program in so tudi prejele potrdila o obiskovanju programa. 

 

Namen drugega programa Podpora ranljivim skupinam na trgu dela je bil omogočiti udeležencem poglobljeno podporo v času brez zaposlitve pri razvijanju in pridobivanju poklicno specifičnih in splošnih kompetenc s pomočjo usposabljanja, izobraževanja in zaposlovanja ter iskanje konkretnih priložnosti pri delodajalcih za vključitev udeležencev v programe APZ oziroma zaposlitev. Udeležence smo informirali in jim svetovali glede možnosti nadaljnjih izobraževanj in vključevanja v različne formalne in neformalne programe, ki jih imajo na razpolago v regionalnem okolju, okrepili so svoje veščine vodenja lastne kariere in prejeli poglobljeno razlago pri spoznavanju programov Aktivne politike zaposlovanja ter praktične napotke za predstavitev njihove ustreznosti za vključitev delodajalcem. Skozi delo v skupini so okrepili svoj timski duh, solidarnost in občutek za skupnost ter pomembnost povezovanja in mreženja. Program je uspešno zaključilo 12 udeležencev. 

 

V obeh programih smo udeležencem omogočili obiske v podjetjih in predstavitve delodajalcev (obiskali smo 8 podjetij in organizirali 3 predstavitve delodajalcev), tako so udeleženci dobili vpogled v različna delovna okolja in delovna mesta. Vsi udeleženci so kot rezultat programov izdelali svoj življenjepis in na konkretnem primeru oglasa za prosto delovno mesto tudi prijavo oz. ponudbo za zaposlitev.  Ob koncu so udeleženci izrazili zadovoljstvo tako z organizacijo kot tudi z vsebino programa. 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi