Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Torkovo predavanje o homeopatiji

V torek, 17. novembra je v prostorih MOCIS-a za člane Univerze za tretje življenjsko obdobje potekalo zanimivo predavanje o homeopatiji. Predavala je ga. Simona Rupreht, mag. farmacije.
Izvedeli smo, da je homeopatija celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim in na poseben način pripravljenih zdravilih, ki jih imenujemo potencirana zdravila. Po omenjenem načelu je bolezen mogoče ozdraviti z zdravilom, ki pri zdravem človeku povzroča podobne simptome in znake, kot jih ima bolnik.     
Homeopatska zdravila so pripravljena iz naravnih snovi mineralnega, rastlinskega ali živalskega izvora. Pripravljamo jih tako, da izhodno snov postopoma redčimo in pretresamo. Ta postopek imenujemo potenciranje.
Predstavila nam je tudi homeopatsko domačo lekarno, ki naj bi vsebovala naslednja zdravila: Aconitum, Apis, Arnica, Belladonna, Bryonia, Chamomilla, Gelsemium itd. Vsa ta zdravila so na voljo tudi v naših lekarnah, kjer nam lahko usposobljeni farmacevti svetujejo ustrezno homeopatsko zdravilo. Skratka, pridobili smo uporabne in koristne informacije, ki nam bodo v pomoč pri lajšanju najrazličnejših težav.

 

Oglejte si tudi