Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Otvoritev študijskega leta U3ŽO

Že tretje leto zapored je potekala otvoritev študijskih programov Univerze za tretje življenjsko obdobje MOCIS Slovenj Gradec, ki privablja upokojence in starejše brezposelne nad 50 let.
Prireditev je bila kot običajno na torek, letos 6. oktobra ob 10. uri v Mladinskem kulturnem centru Slovenj Gradec. Posamezne točke zelo zanimivega programa je povezovala ga. Damjana Kotnik. Zelo spodbuden in zanimiv nagovor sedanjim in bodočim članom je imela gostiteljica, Sonja Lakovšek, direktorica MOCIS-a. V imenu Mestne občine Slovenj Gradec je pozdravne besede podal podžupan, g. Ksandi Javornik, ki je izrazil vso podporo U3ŽO tudi v tem študijskem letu.

Mozaik naše osrednje prireditve pa je bilo srečanje z gostjo, go. Jerico Mrzel, tankočutno umetnico besede, priznano igralko in pevko šansonov. Znana je po interpretacijah Prešernovih pesmi in zvesta udeleženka vsakoletnega recitala ob Prešernovem spomeniku. Vse njene besede in pesmi pa so bile namenjene Koroški, saj je domačinka in velika ljubiteljica izrednih lepot sveta narave pod Uršljo goro, ki kliče v objem.

Ob zaključku prireditve je vodja programskega odbora U3ŽO, ga. Nevenka Gutenberger predstavila izredno pestro ponudbo programov novega študijskega leta, v kateri lahko vsak član najde nekaj zase.

Spoštovani bodoči člani U3ŽO,

tukaj je jesen, še malo, pa pride starka zima, dnevi so kratki, ne ostajajte doma, pridite na U3ŽO.

Veliko vam bo pomenila že spodbuda, prijazna beseda in občutek, da niste sami. Morda boste nadoknadili zamujeno iz mladosti in si dali novo priložnost. Zagotovo pa boste pridobili nove prijatelje, podobnih interesov in starosti.

Dajte vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši dan v vašem življenju.

 

                                                                                   Sestavila: Zdenka Turičnik

Oglejte si tudi