Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

BREZPLAČNA IZPOSOJA UČBENIKOV IZ UČBENIŠKEGA SKLADA

V šolskem letu 2020/21 bodo na Šolskem centru Slovenj Gradec vsem dijakom omogočili brezplačno izposojo učbenikov, ki so v učbeniškem skladu.

Corona virus je marsikje spremenil način delovanja, šole niso izjema. Na Šolskem centru Slovenj Gradec se zavedajo, da se je stanje spremenilo tudi v marsikaterem družinskem proračunu. Ker so v preteklih letih imeli skrbno voden učbeniški sklad, so privarčevali nekaj sredstev, ki bodo zadoščala za dokup učbenikov, ki jih še potrebujejo. Vse učbenike, ki so  v učbeniškem skladu pa bodo to šolsko leto izposodili brezplačno.

 

V lanskem šolskem letu so brezplačno izposojo učbenikov omogočili dijakom, katerih povprečni mesečni dohodek na družinskega člana ni presegal 63% (do vključno 5. plačnega razreda). Glede na podatke, ki jih pridobivajo preko različnih baz (tudi preko vpogleda v podatke o upravičenosti dijakov do subvencije šolske prehrane), opažajo, da bi subvencijo oziroma možnost brezplačne izposoje učbenikov potrebovala dobra polovica dijakov Šolskega centra Slovenj Gradec.

 

Dijaki si bodo še vedno morali priskrbeti učbenike, ki jih uporabljajo dve ali tri leta ter pripadajoče delovne zvezke. Vsa leta se profesorji pri pripravi seznamov učbenikov osredotočijo na tiste, ki jih dijaki za uspešno učenje res potrebujejo in uporabljajo tekom celega šolskega leta. Da bi to trditev podprli, so na Gimnaziji Slovenj Gradec izvedli anketo v kateri so dijaki ocenjevali posamezne učbenike ter prišli do zaključka, da bodo nekatere učbenike odstranili s seznama ter jih v uporabo dali kar neposredno v učilnice. Ankete bodo kmalu izvedli tudi na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta ter na Srednji zdravstveni šoli.

 

Skrbnica sklada

Zuhra Horvat

Oglejte si tudi