Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Teden mobilnosti na Prvi osnovni šoli

NAŠE ULICE, NAŠE ODLOČITVE je bil slogan, ki je povzemal osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Spodbuditi nas je želel, da lahko sami oblikujemo takšna mesta, v kakršnih si želimo živeti in jih preuredimo tako, da na prvem mestu ne bodo avtomobili, temveč ljudje.
Evropski teden mobilnosti je tako na tisoče evropskih mest tudi letos povezal v prizadevanjih za človeku bolj prijazne načine mobilnosti.

Na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec smo v soboto, 20. septembra, obeležili dan brez avtomobila v prizadevanju za človeku, predvsem pa našim otrokom, bolj prijazne načine mobilnosti. V ta namen smo obnovili kolesarnico, uredili prostor, kjer bodo otroci ob prihodu v šolo pustili svoje skiroje, za boljše izvajanje pouka pa smo v učilnici za biologijo uredili mini živalski vrt.

Starše naših učencev smo vljudno povabili, da se pridružijo svojemu otroku na poti v šolo, če je le mogoče brez avtomobila, peš ali pa s kolesom. Veseli smo bili njihovega odziva, pridružili so se nam tudi na aktivnostih, ki smo jih pripravili po razredih.

V prelepem vremenu smo tako preživeli lep sobotni dopoldan.

 

Vodja projekta:

Igor Jeram

Oglejte si tudi