Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Kje s'pa ti doma

V četrtek, 27. 3. 2014, je v športni dvorani Vinka Cajnka v Slovenj Gradcu potekala prireditev Kje s' pa ti doma, ki so jo pripravili učenci in učenke Druge osnovne šole Slovenj Gradec pod mentorstvom svojih učiteljev in učiteljic.

Zavod Republike Slovenije za šolstvo OE Maribor in Radio televizija Slovenije sta k sodelovanju teh zabavno-izobraževalnih oddaj povabila dvanajst šol iz Slovenije in zamejstva. Ponosni smo, da je prav naša šola dobila priložnost, da je lahko predstavljala Koroško in Slovenj Gradec.

Namen oddaj je negovati kulturno dediščino regij in krajev ter spoznavanje le-teh, negovati državno pripadnost, prikazati medsebojno sodelovanje, predstaviti pomembne osebnosti - domačine, ki so uspešni v slovenskem in mednarodnem prostoru ter pokazati, kako dobro in koliko delamo na slovenskih šolah.

V programu se je pred popolnoma polno športno dvorano predstavilo v različnih vlogah preko tristo petdeset učencev – pevcev, recitatorjev, plesalcev, športnikov, folkloristov, ritmična skupina …, ki so odlično opravili svojo nalogo in bili deležni mnogih pohval s strani staršev, vse snemalne ekipe, ge. Inge Breznik z ZRSŠ, OE Maribor, kot pobudnice novega sklopa oddaj, gospoda župana, ge. Nevenke Štraser z ZRSŠ, OE Slovenj Gradec, in mnogih drugih. 

K sodelovanju smo povabili tudi dijake in profesorje Srednje šole Slovenj Gradec in Muta ter gojence in profesorje Glasbene šole Slovenj Gradec. 

Našemu vabilu so se prijazno odzvali tudi gostje Tomaž Pačnik, Sara Kobold, družina Breznik in Primož Suhodolčan.

Hvala vsem!

Vsak od sodelujočih je prispeval svoj del pozitivne energije in le s skupnimi močmi smo lahko uspeli. To je bila za nas vse nova in edinstvena učna situacija, ob kateri smo se veliko naučili in pridobili nove izkušnje.

Oddaja bo na RTV Slovenija predvidoma v mesecu juniju ali septembru.

 

Nada Duler, ravnateljica Druge osnovne šole Slovenj Gradec

Nada Žunec, viš. knjižn. in koord. kult. dej.

 

 

 

Oglejte si tudi