Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Povabilo k sodelovanju v projektu »Kava radosti« RAC Slovenj Gradec

Eno izmed poslanstev oz. dolžnosti, ki so jih mladi Rotarijci sprejeli, je tudi to, da pomagajo ljudem v stiski.
V času globalne gospodarske in finančne krize je jasno, da je ljudi in še posebej tudi otrok, ki potrebujejo pomoč, vedno več. Kot je dejal predsednik kluba Tomaž Vošner, je zelo pomembno, da se tega problema zavedamo vsi in da vsak sam ter vsi skupaj po svojih močeh k rešitvi le-tega tudi nekaj prispevamo.

Navedeni socialni problemi in vsi pozitivni učinki kave so jih spodbudili, da kot člani Rotaract kluba Slovenj Gradec organizirajo projekt »Kava radosti«. V tem projektu so s koroškimi gostinci združili moči in bodo skupaj, pa tudi z vašo pomočjo, poskušali zbrati čim več finančnih sredstev za varovance Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem, ki se bodo naslednje leto udeležili iger specialne olimpijade v Los Angelesu.

V dobrodelnem tednu kave, ki poteka med 28. 11. in 5. 12. 2014, bodo gostinci od vsake prodane kave darovali del njihovega dohodka.

K uresničitvi olimpijskih sanj pa lahko pomagate športnikom tudi tako, da pošljete SMS sporočilo s ključno besedo DARUJEMO na 1919 in v ta namen prispevate 1 €.

Oglejte si tudi