Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
0°C
SOB.
17°C
1°C
Oceni objavo

Najboljše novice iz sveta

Slovenija se v Evropskem letu za razvoj prvič pridružuje projektu Najboljše novice iz sveta (World’s Best News). 11. septembra 2015 bo s pomočjo 300 prostovoljcev v 41 krajih po vsej Sloveniji razdeljenih 12.500 izvodov časopisa, ki bo s pozitivnimi zgodbami iz držav v razvoju pokazal, da lahko ustavimo globalno revščino.

Ministrstvo za zunanje zadeve in Slovenska filantropija sta v letošnjem letu, ki ga je Evropska unija razglasila za Evropsko leto za razvoj in poteka pod sloganom Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost, k sodelovanju povabila številne organizacije, ki bodo aktivirale prostovoljce v 41 krajih po Sloveniji.

V projektu Najboljše novice iz sveta letos sodeluje 13 evropskih držav. Časopis, ki bo vseboval samo pozitivne zgodbe, je namenjen ozaveščanju javnosti o dosežkih mednarodnega razvojnega sodelovanja. Zgodbe nosijo sporočila o številnih prizadevanjih za trajnostno usmerjen svet, ki ne more več zanikati svoje povezanosti in soodvisnosti.

Veliki evropski prostovoljski akciji se v Sloveniji pridružuje 300 prostovoljcev, ki bodo v jutru 11. septembra razdelili 12.500 izvodov časopisa skupaj z brezplačnim simboličnim zajtrkom, kefirjem Mlekarne Planika iz Kobarida.

Časopis Najboljše novice iz sveta ter kefir boste lahko našli tudi na naslednjih lokacijah v Slovenj Gradcu: mestno jedro, park pri Gimnaziji, pri Upravni enoti, pri Zdravstvenem domu ter pred centrom Katica.

Koordinator akcije v Slovenj Gradcu je JZ SPOTUR.

Oglejte si tudi