Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Naredili smo svoj papir

Vsakodnevno srečevanje z odpadki nas je spodbudilo za ustvarjalno, logično in govorno igro v skupini.

Kartonske škatlice, zamaški, papir in drugi odpadki so nam služili za izdelavo kamionov, ki odvažajo papir, steklo, kovine, plastiko. Manjše kartonske škatlice pa za izdelavo zabojnikov za suhe, mokre in biološke odpadke. Slike odpadkov, ki so jih otroci prinašali od doma, pa smo uporabili za matematično-didaktične igre. Ob vseh aktivnostih in pogovorih o odpadkih so otroci dnevno, spontano posegali po didaktični igri “Zaklad odpadkov”, katero nam je velikodušno podarilo Javno Komunalno podjetje Slovenj Gradec.

K dejavnosti smo povabili tudi eno izmed mamic otroka, ki obiskuje našo skupino. Otrokom je na  primeren način pokazala, kako recikliramo in predelujemo papir. Kasneje smo skupaj tudi mi sami izdelali čisto pravi, pravcati papir. Le-tega  smo posušili in pozneje uporabili za risanje. Otroci so pri ustvarjanju neizmerno uživali, kasneje pa bili ponosni na svoje izdelke. Pri tem ustvarjanju so otroci usvojili še “Eko” pesmico in pravljico.

S pomočjo računalnika  smo si ogledali poučen film o poteku dela v “sortirnici”, iz katerega so otroci lahko spoznali, kako pomembno je, da odpadke pravilno ločujemo in zakaj.

Vse naše izdelke smo razstavili na upravi Javno Komunalnega podjetja v Pamečah, kjer si jih lahko ogledate tudi vi.

Vzg. Olga Mongus, vrtec Slovenj Gradec, enota Maistrova

Oglejte si tudi