Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

USTANOVITEV ŽENSKEGA FORUMA SLOVENJ GRADEC

'ŽENSKI FORUM SLOVENJ GRADEC je avtonomno interesno združenje za enake možnosti žensk in moških. S svojim delovanjem želimo krepiti politično moč žensk, skrb za izboljšanje položaja žensk v družbi in graditi zavest, da brez enakosti spolov ni demokracije.' (iz statuta ŽF OO SG)
 Ideja Ženskega foruma ni nova, porajala se je že nekaj let nazaj.  Zdaj je dozorela v uradno obliko, ki smo jo na ustanovni seji v petek, 13.novembra 2015,  tudi potrdile. 

Ženski forum Slovenj Gradec je organiziran na območni ravni, združuje članice iz Mislinje in Slovenj Gradca, ki so izvolile predsednico LUCIJO FINK, podpredsednico MATEJO KEBER, tajnico JERNEJO BOŠNIK, v izvršni odbor še MOJCO BEVČAR in TATJANO KOPRIVNIK.

Pridružila se nam je evropska poslanka TANJA FAJON , ki je v pogovoru razkrila svojo profesionalno pot, pasti in prednosti dela na političnem parketu ter zgolj žensko, ko ni razpeta med Brusljem in Ljubljano.


Predstavili smo tudi dobrodelni projekt KNJIGA NA POČITNICAH, s katerim želimo napolniti police POČITNIŠKEGA DOMA FIESA  ter našim otrokom omogočiti bralne urice na počitnikovanju. Akcija zbiranja RABLJENIH in NOVIH knjig bo trajala do konca decembra, prostor za zbiranje so nam prijazno odstopile ustvarjalke in ustvarjalec iz 'POP-UP dizajnerske trgovinice' v centru mesta Slovenj Gradec.


Pisateljica, domačinka BOŽA BOŽENA LESJAK je predstavila in tudi prva donirala štiri svoje knjige: 'Če kuhamo prave besede, dobimo okus po dobrem'; 'Čarobne besede: Dobra sem, znam, zmorem!'; 'Vsaka stvar se zgodi z razlogom'; 'Zaupaj tistim, ki te imajo radi'.

Nagovor ob izvolitvi, predsednica  ŽF SG, Lucija FINK o delovanju in projektih v prihodnje:

'Forum smo me vse, združene z enim samim namenom: širjenjem zavedanja enakih možnosti in priložnosti. Večkrat se srečujemo z diskriminatornim položajem žensk v različnih sredinah, pri nas predvsem poklicni. Srečujemo se z diskriminacijo istospolno usmerjenih, drugače mislečih in drugačnih verskih prepričanj, celo gmotno šibkejših, starejših in invalidov. Včasih se človeška brezsrčnost ne ustavi niti pri otrocih.

Verjamemo, da bomo združene glasnejše,  lažje odprle vrata rešitvam in omogočile priložnosti v našem okolju.

Zato smo si POGUMNO zastavile projekte, ki bodo vzpodbujali aktivnosti žensk, dvigali naše zavedanje pomembnosti našega položaja, od tematskih druženj, izobraževanj, do dobrodelnih akcij. Verjamem, da se bomo tako lažje povezale, naša poznanstva prenesle  v okolje,kjer delamo in živimo.Verjamem, da bomo ponudile nam vsem individualne priložnosti in uspeh.'

Oglejte si tudi