Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Uspešna akcija 'KNJIGA NA POČITNICAH' - zbranih 246 knjig

Najlepša hvala vsem, ki ste podarili morda že nekoliko pozabljene in zaprašene knjige. Dobile so nov namen in pomen, njihova vsebina pa bo zagotovo razveseljevala številne otroke, prav tako kot je vas.

Želja, da napolnimo knjižne police in omogočimo bralne urice otrokom Počitniškega doma v Fiesi, je rodila akcijo zbiranja rabljenih knjig - KNJIGA NA POČITNICAH. Predstavnice ŽENSKEGA FORUMA SLOVENJ GRADEC smo jih 12.januarja 2016, z velikim veseljem predale upravitelju doma, Centru za socialno delo Slovenj Gradec, direktorju Juriju Šumečniku.

V slabih treh mesecih smo od ustanovne seje ŽENSKEGA FORUMA SG do konca decembra 2015 uspeli nabrati kar 246, rabljenih in novih knjig.

V projekt so se poleg pisateljice Bože Božene Lesjak, ki je prva podarila svoje štiri knjige za otroke, vključili še Niko R. Kolar (20 knjig), Bukvarna Ksaverja Meška (45 knjig), Ekološko društvo Slovenj Gradec (47 knjig) in g. Andrej Borovnik (46 knjig) ter ostali posamezniki.


Prostor za zbirno mesto so odstopili v dizajnerski trgovinici POP UP v Slovenj Gradcu, (ki jim je, mimogrede, uspelo podaljšati odprtje trgovine tudi v prihodnje, zdaj že z razširjeno ponudbo). Srečanje na TA VESELI DAN KNJIGE, 3. decembra 2015, je v trgovinico prinesel številne zanimive knjige in tudi obiskovalce.

Prav tako tudi na akcijo KNJIGA NA POČITNICAH, TUDI V MISLINJI, ki so ga izredno uspešno pripravile članice in člani ŽF SG iz Mislinje, na praznični 30. december v PC Lopan v Mislinji.

Nabor primernih knjig za otroke, ki bodo letovali v domu v Fiesi, je ocenila knjižničarka Gimnazije v Slovenj Gradcu, Zuhra Horvat, ki je tudi aktivna članica EKOLOŠKEGA DRUŠTVA SLOVENJ GRADEC.

In ker sodelovanje vedno obrodi sadove smo se odločile, da ob tako dobrem odzivu ne ostanemo le pri tej akciji in srečanju, zato smo se pridružile že uveljavljeni akciji zbiranja VZEMI IN DARUJ in izmenjave knjig v HLADILNIKU (ob vhodu v Gimnazijo Slovenj Gradec in v centru mesta), ki ga organizira prav Ekološko društvo Slovenj Gradec. Občani lahko iz njega nemoteno, 24 ur, prinašajo ali odnašajo knjige, če so jim posebej ljube, tudi obdržijo. Zato smo vse knjige, ki niso za otroke in mladino, podarili naprej.

Ob tem se najlepše zahvaljujemo vsem medijem, še posebej KOR TV,KOROŠKEMU RADIU in SGlasniku, ki so nas spremljali in bili v veliko pomoč pri prepoznavnosti in uspešnosti.

Oglejte si tudi