Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Zbor članov Mestne organizacije ZB za vrednote NOB Slovenj Gradec

Leto 2015 v znamenju 70 let konca druge svetovne vojne v Evropi, ki se je končala prav tukaj na naših koroških tleh.
Zbor Mestne organizacije Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenj Gradec je bil izveden v soboto, 21. februarja 2015, v prostorih Doma upokojencev v Slovenj Gradcu. Na zboru je prisostvovalo 79 članov in 2 gosta.

 

Pred pričetkom uradnega dela zbora so najprej v kulturnem programu in pod vodstvom mentorice Bože Božene Lesjak nastopali učenci in učenke Druge osnovne Šole Slovenj Gradec.  V spremljavi harmonikarja Blaža Jamnikar Pukla so zapeli nekaj lepih partizanskih pesmi, prav tako so  partizanske pesmi tudi recitirali.

 

Po končanem kulturnem programu in pozdravnem nagovoru je predsednik MO ZB za vrednote NOB Matej Blažun najprej predlagal izvolitev delovnih teles zbora in podal predloge za delovno predsedstvo, zapisnikarja in dva overovatelja zapisnika in tri člansko verifikacijsko komisijo. V delovno predsedstvo so bili izvoljeni Stanka Tamše za predsednico in člana Franc Štamulak in Darinka Cerjak., za zapisnikarja pa Marijan Krenker.

 

V nadaljevanju je vodila zbor Stanka Tamše, ki je najprej podala predlog dnevnega reda, kateri je  bil enoglasno sprejet. Nato je dala besedo gostom, najprej predsedniku Združenja borcev za vrednote NOB Slovenj Gradec – Mislinjske doline, Jožetu Vrabiču. Po pozdravu je spregovoril o obeležitvi 70. letnice konca druge svetovne vojne, ki bo za Koroško zaznamovana  v mesecu maju z osrednjo proslavo na Poljani, v Ljubljani pa 9. maja. Nato je še dejal, da si Združenje borcev za vrednote NOB Slovenj Gradec želi zaznamovati ta dogodek z izdajo 3. knjige »Še pomnite, tovariši«, zato je pozval vse prisotne, posebej še udeležence NOB, da o teh dogodkih še kaj napišejo. Zbor sta pozdravila tudi predsednik sosednje KO ZB za vrednote NOB Stari trg Ervin Kordiš in predsednica KO Pameče Troblje Ivanka Kamnik. Oba sta izrazila željo po skupnem medsebojnem sodelovanju in srečanjih na prireditvah.

 

Nato so sledila poročila predsednika, tajnika blagajničarke in Nadzornega odbora. Iz danih poročil je bilo razvidno, da je mestna organizacija program dela za leto 2014, ki je bil sprejet na zboru članov, realizirala v celoti. Prav tako tudi Nadzorni organ ni ugotovil kakšnih nepravilnosti, zato so bila vsa poročila enoglasno sprejeta. Podan in sprejet je bil tudi program dela za leto 2015, ki je bil naravnan predvsem obeležju dogodkov in prireditev ob 70. letnici konca druge svetovne vojne.

 

Na koncu uradnega dela zbora je še sledila podelitev članskih izkaznic novim članom, ki so pristopili k tej organizaciji, po uradnem delu pa še pogostitev za vse udeležence zbora.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi