Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Zadnja seja Koordinacijskega odbora društev invalidov za Koroško v letu 2015

V četrtek, 17. 12. 2015, je potekala v prostorih Društva invalidov Slovenj Gradec razširjena 5. redna seja KOO DI za Koroško. Seje so se udeležili tudi predstavniki iz ZDIS: predsednik Drago Novak, sekretarka mag. Tanja Hočevar in strokovna sodelavka Tatjana Bečaj. Zaradi prehoda na davčne blagajne in vezane knjige računov so na seji prisostvovale tudi osebe iz posameznih društev, katere na društvih vodijo materialno  finančno poslovanje.

Koordinacijski odbor je najprej preletel sklepe prejšnje seje in ugotovil, da so bili vsi sklepi realizirani. V nadaljevanju je odbor obravnaval in sprejel program dela KOO DI za Koroško za leto 2016, medsebojno so društva podpisale pogodbe za razdeljene termine v lasti DI Muta v Banovcih za leto 2016, potrdili pa so še razpored pikado lige po društvih za leto 2016.

V nadaljevanju seje so spregovorili o aktualnih zadevah še predstavniki ZDIS. Predsednik ZDIS Drago Novak je na odboru podal pregled investicij za vsa društva Koroške regije od leta 1995 do leta 2015. Sekretarka ZDIS mag. Tanja Hočevar nam je poročala o nadzorih po društvih. In ker bodo ti nadzori v Koroški regiji v letu 2016, nam je predložila listino, na kateri je navedeno, katere dokumente morajo društva pripraviti za nadzor. Strokovna sodelavka ZDIS Tatjana Bečaj pa nas je seznanila z Zakonom o davčnem potrjevanju računov, ki uvaja t.i. »davčne blagajne«, kar pomeni, da je potrebno v skladu s tem zakonom vse izdane račune uporabnikom za dobave blaga in storitev, ki jih plačajo z gotovino, potrditi pri Finančni upravi RS po predpisanem postopku. In ker zakon predvideva prehodno obdobje dveh let, to je do 31. decembra 2017, se lahko vsako društvo prosto odloči o tem, ali bo za izdajo računov uporabljalo elektronsko napravo z vzpostavljeno elektronsko povezavo s Finančno upravo RS ali vezano knjigo računov (VKR), kajti po tem prehodnem obdobju bo uporaba elektronskih naprav od 1.1.2018 obvezna za vse. Navedla je še tudi, kaj je potrebno za namene izvajanja postopka potrjevanja računov.

Seja je bila zelo dolga in delovna, toda kljub temu smo jo končali v vzdušju in si po končanem delu zaželeli med seboj vesele praznike in vse dobro.

                                                            VESELE PRAZNIKE IN SREČNO 2016

Stanislava Tamše,

predsednica Društva invalidov Slovenj Gradec

Oglejte si tudi