Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
-1°C
SOB.
11°C
3°C
Oceni objavo

Stanka Blatnik, zbiralka in (po)ustvarjalka privlačnih motivov


Velik dar je, če zna človek opazovati naravo, še večji pa povsod videti lepo. Ena srečnic, ki na še tako običajnem sprehodu najde izjemno privlačne motive, jih ujame v telefon, nato ji služijo kot inspiracija, je modna oblikovalka Stanka Blatnik, ki v naši regiji in državi soustvarja trende visoke mode. Je D.tajlovka, predana, čeprav časi niso naklonjeni ne visoki modi niti malo nižji, trgovine in galerije zaprte, ustvarjalci pa se borijo sami s sabo in za golo preživetje.


Da je Stanka pogumno prestopila mejo med modo in oblikovanjem, ki želi biti več kot le trendovski način – modus – kako in kaj nosit, je o delu oblikovalke povedala nekdanja direktorica Koroške galerije likovnih umetnosti Milena Zlatar. Kreacije z našitkom SB so namreč večkrat gostovale tudi na umetniško modnih dogodkih v osrednji koroški kulturni ustanovi, saj so Stankine modne revije že kar umetniški performansi, mejijo na gledališke predstave in se jih Slovenjgradčani zmeraj znova veselijo. Značilni tekstilni kolaži v svili so zaščitni znak unikatnih modnih kosov izpod rok zelo delavne modne kreatorke. Na vprašanje koliko misic, pomembnic, maturantk, nevest, prič, svatov, pevskih zborov je doslej oblekla, ne more odgovoriti takoj, bi jih pa lahko preštela, saj hrani fotografije večine izdelkov.
Oblikuje, skroji in sešije tudi bolj običajna in uporabnejša oblačila, če je taka želja strank. Trenutno so njen hit puloverji z motivi iz narave, drevesi, Uršljo goro in drugimi detajli, ki vam ponujajo mehko in toplo zavetje v teh družabnim dogodkom neprijaznih in introvertiranih časih.

D.tajlovci za pomlad pripravljamo novo kolekcijo v nežnih barvah. Vsem, ki nas podpirate, se zahvaljujemo, posebej Koroški galeriji likovnih umetnosti, ki nas je predlagala za Bernekerjevo plaketo, in nam jo bo Mestna občina Slovenj Gradec tudi vročila. 

D.tajlovci v teh dneh iščemo in najdemo pomiritev v naravi. Kot ste najbrž opazili, še vedno nismo ugasnili luči v izložbi, celo sproti jo za vas na novo aranžiramo. Pišite nam na FB @D.tajl, lokalno podjetje, kaj si želite, nato pa uredimo prevzem. Še vedno si lahko na Glavnem trgu 25 priskrbite knjige Založbe Pivec ter nakit in izdelke za dom Eva Prepeva.


Oglejte si tudi