Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Srečanje težkih invalidov in starostnikov Aktiva invalidov Pameče Troblje

Aktivi Društva invalidov Slovenj Gradec organizirajo enkrat letno za svoje člane tudi srečanje težkih invalidov in starostnikov.
Prvič je to srečanje letos organiziral AI Pameče Troblje. Srečanje je bilo v sredo, 27. maja 2015, v prostorih gasilskega doma v Pamečah, udeležilo pa se ga je 58 težkih invalidov in starostnikov. Vodstvo aktiva je za njih pripravilo zelo lep kulturni program, v katerem so nastopali učenci in učenke Osnovne šole Pameče pod vodstvom učiteljice Nataše Naglič.

 

Ob prihodu so vsi udeleženci srečanja prejeli v ovojnici eno posvetilo od gospe Marije Pečolar, v kateri je bila napisana ena lepa misel, ki jim je privabila nasmešek na obraz.

 

Nato je predsednik aktiva Marijan Sedar vse prisotne prav lepo pozdravil in dejal, da je to srečanje namenjeno za težke invalide zato, ker se zaradi svoje bolezni oziroma invalidnosti med letom ne morejo udeleževati njihovih programov, zato je prav, da se organizira za njih takšno srečanje vsaj enkrat na leto.

 

Po pozdravu in nagovoru predsednika aktiva je vse prisotne pozdravila tudi predsednica DI Slovenj Gradec Stanislava Tamše. Najprej se je zahvalila za povabilo in dejala, da se rada udeležuje takšnih srečanj. Zaželela jim je lep dan, prijetno druženje, predvsem pa veliko zdravja.

 

V nadaljevanju je sledil zelo lep kulturni program učencev in učenk OŠ Pameče pod vodstvom učiteljice Nataše Naglič. Ob njihovem petju, plesu in igranju na razne instrumente, so jim invalidi nemo prisluhnili in nagradili z velikim aplavzom.

 

Po uradnem delu je sledila pogostitev, nato pa še nekaj časa druženje. Za še boljše razpoloženje je poskrbel harmonikar Edo Goličnik. Ob prijetnem klepetu jim je čas hitro minil, začeli so se poslavljati in veselih obrazov in dobre volje vračati na svoje domove.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi